Guillem Sansó: “Cada espai m’inspira una melodia i una lletra diferent”

L’artista manacorí presenta ‘Quasi Nu’ títol del projecte i disc que acaba de treure al mercat i amb el qui girarà tot l’estiu amb Toni Aranda i Miquel Àngel Roca de socis

“La intel·ligència artificial és una destructora de la part creativa”, explica Guillem Sansó (Manacor, 1957) en començar a parlar del seu nou projecte, Quasi Nu, títol també del seu darrer disc que comença a girar en directe aquest divendres a l’Espai 36 de Sant Llorenç. Ho diu perquè pot predicar amb l’exemple d’un enregistrament “on les trompetes són reals i tots els instruments sonen com i quan toca”, afegeix el guitarrista del trio, Toni Aranda, i que completa Miquel Àngel Roca al contrabaix.

Vuit cançons enregistrades a Tramuntana Estudis i que formen part del Projecte d’Autor auspiciat per l’ajuntament de Muro, on Sansó i la banda se’n va endur el concurs musical que cada any organitza el consistori del Raiguer. “La veu de cada canço està gravada seguida, sense talls, la qual cosa tampoc és ja habitual”, diu el compositor, que compta ara amb l’ajuda de l’artista Pep Suasi i l’empresa Tira-tira per agendar una gira d’estiu que promet.

“Cada situació, cada espai m’inspira una determinada melodia i una lletra diferent”, explica Sansó mentre fa d’alquimista al pati de la Institució Antoni Maria Alcover de Manacor durant la presentació del disc, i improvitza unes línies de text sobre una melodia inventada del no res un minut abans. “Tot anirà bé, per exemple, és una cançó dedicada a la Covid, practicament una saeta, un desig, un sentiment. Qualsevol artista intenta comunicar sentiments, volem que la gent es faci seves les cançons”.

“Les notes musicals no tenen sentit per si mateixes si no hi ha un sentiment darrere, la manera d’interpretar una tonada amb la veu o a la guitarra pot canviar segons l’estat d’ànim de qui l’interpreta”, conta Sansó, que recorda que “no és necessari sofrir per fer temes. Has d’aprendre a ser un actor dels sentiments, un mirall”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad