L’esfondrament de Son Negre deixa patrimoni i unes noces en l’aire

L’ajuntament de Manacor demana urgència al Bisbat de Mallorca per cobrir el temple el més aviat possible i ofereix col·laboració

Els serveis tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor han anat avui de matí a Son Negre per fer una primera inspecció i conèixer l’abast de l’esbucament de la coberta de l’església del llogaret. El batle, Miquel Oliver, en nom de l’Ajuntament, s’ha posat a disposició del rector de Manacor, Antoni Amorós, per a allò que necessiti.

Imatge zenital de l’església de Son Negre, avui migdia. Foto: Fosko Drone

 

L’Ajuntament està a l’espera que el Bisbat de Mallorca informi de quines actuacions durà a terme, de quina manera i quan. Des del consistori hi haurà col·laboració, tot i que es reclamarà que s’iniciin les obres de manera urgent. Des del punt de vista de conservació del patrimoni, l’Ajuntament també s’ha posat a disposició de l’Església i se sol·licitarà al Bisbat que s’asseguri que el patrimoni moble de valor queda ben cobert i es trasllada a un lloc segur per evitar robatoris i que es faci malbé. Així mateix, també es demana que les pintures murals de l’absi es cobreixin adequadament.

Per la seva banda, el rector de Manacor, Antoni Amorós, ha declarat al lloc dels fets que des de la parròquia local “no en teníem constància que el mal estat de l’església de Son Negre arribés a aquest punt”. Ha explicat que tenien constància que a l’església hi havia esquerdes que anaven vigilant, però ha admès que “de cap manera podíem pensar que cauria”. El rector recorda que ara fa quatre anys es va fer una inversió “molt important per destapar tota la coberta de l’església i analitzar totes les entranyes de l’estructura del temple i canviar les teules perquè hi havia goteres”.

El rector de Manacor, Antoni Amorós

 

Amorós ha explicat que ahir un veí que estava acostumat a veure l’església es va adonar que faltava la coberta. “Va avisar a la persona que la cuida i ella me va telefonar”, ha explicat. Concretament, Amorós ha detallat que s’han esfondrat els tres trams centrals del temple i els arcs que els sostenien “deixant l’església a cel obert”. Han aguantat els trams de l’altar i de l’entrada. Ara seran els tècnics del Bisbat i de l’Ajuntament els encarregats d’analitzar les causes de l’esfondrament de la coberta de l’església de Son Negre i determinar les mesures que siguin necessàries.

Aquesta persona que va donar l’avís de l’esfondrament de la coberta tot d’una que ho va saber és Antònia Riera, veïna del llogaret i que des de fa anys s’encarrega de la neteja i obrir i tancar el temple en les ocasions en que encara s’obria, és a dir: per Matines al Nadal, durant les Completes de Sant Antoni (el temple està dedicat a l’ermità) i una missa durant l’estiu. “Ahir quan vaig obrir i vaig veure el que havia passat me’n vaig dur una bona sorpresa, persava que hauria estat una cosa menor o l’emblanquinat”. De fet cap renou no va alertar els veïnats més propers a l’església rural quan, durant la mitjanit de dimarts a dimecres, la coberta va passar per ull.

Unes noces en l’aire

L’esfondrament de la coberta de l’església de Son Negre a Manacor ha provocat, a més, algun dany col·lateral. Entre d’altres l’alteració dels plans de noces d’una parella que s’hi havia de casar en 15 dies. Així ho ha explicat el propi rector de Manacor, Antoni Amorós, demanat per l’activitat que es duia a terme a l’església de Son Negre i aclarir que s’hi van programant celebracions puntuals. “Ara els nuvis estan apurats”, ha confessat Amorós perquè hauran de cercar un altre lloc.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad