La coberta de l’església de Son Negre passa per ull

El sostre de l’església del llogaret manacorí de Son Negre s’ha esfondrat. Aquest dimecres s’ha donat l’avís de la caiguda de la coberta de pedra, teules i fusta construida a finals del segle XIX, que ha passat per ull de dalt abaix damunt els bancs de fusta i afectant distintes obres d’art, però sense danys personals.

 

Ja feia anys que tota la nau central del temple estava afectada per una serie de crulls que naixien de les parets laterals. Uns desperfectes que havien de ser arreglats pel Bisbat de Mallorca, a qui pertany l’església. Emperò la manca de doblers i la poca activitat que els darrers anys presentava Son Negre (tancada tot l’any, sense missa de diumenge i que només obria dos cops a l’any, un d’ells per Matines) feien que la seva reforma s’anés postposant.

Ara la imatge que resta després de la caiguda és desoladora. Encara que no han escoltat el renou provocat per l’esfondrament sobtat, alguns veïns han pogut veure la magnitud del succés des del proper puig de Son Galiana. El temple, d’unes originals torres circulars en façana i que va comptar amb la participació d’Antoni Maria Alcover en el seu disseny, compta també amb una sagristia i un petit teatret confegit a la nau, que havia hagut de ser apuntalat fa uns anys i que de moment encara resta en peu.

Interior de l’església durant les Matines de 2022

 

Son Negre és un petit llogaret del terme municipal de Manacor que es troba a la carretera Ma-4021, que va de Manacor a Son Carrió. Compta amb una església que data de 1878 i una antiga escola (ja en desús i que també necessita ser reformada) que data de 1928. Agrupa 21 cases disperses, tres de les quals es troben a prop de l’església.

Moment de la construcció de l’afegit a la nau principal, al segle XX
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad