L’Ajuntament impulsa el segon concurs per a youtubers en català

La segona edició del Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves s’impulsa enguany íntegrament des de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Manacor anuncia la convocatòria del II Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves. Aquest concurs té com a principal objectiu fomentar la difusió de continguts i obres audiovisuals en llengua catalana entre la joventut del municipi, impulsant així la creació i el consum de continguts culturals en català. Es tracta de la segona edició d’aquest concurs, que durant la primera edició comptà amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears i que enguany emprèn l’Ajuntament en solitari.

Amb una àmplia diversitat de categories, el concurs ofereix una plataforma per als joves entre 14 i 30 anys per expressar les seves opinions i valoracions sobre llibres, sèries, pel·lícules i esdeveniments de cultura popular a través de vídeos curts, tot incentivant la creativitat i la qualitat del contingut audiovisual.

Els participants poden competir en tres categories diferents: Videorecomanacions de llibres, videorecomanacions de sèries i pel·lícules, videorecomanacions de cultura popular. 

El termini d’inscripció s’obrirà del 15 al 30 d’abril de 2024. Els interessats han de completar el formulari d’inscripció disponible al web de l’Ajuntament de Manacor i adjuntar l’autorització dels pares o tutors legals, si són menors d’edat. Cada participant pot presentar un màxim de 2 vídeos a cada categoria.

Es concediran premis en cada categoria, així com un premi especial per a les millors recomanacions en forma de glosa o rap. Els premis oscil·len entre 50 € i 150 €, amb la possibilitat de rebre més d’un premi o premis compartits.

Un jurat format per experts en cultura, literatura i audiovisuals avaluarà els vídeos i decidirà els guanyadors.

Els vídeos participants seran difosos a les xarxes socials i altres mitjans de comunicació. 

El II Concurs de Videorecomanacions Culturals per a Joves representa una oportunitat única per als joves de Manacor per mostrar el seu talent per la cultura en català, alhora que contribueixen a la promoció i difusió de la riquesa cultural del municipi, han transmès el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà i la responsable del Servei Lingüístic de l’Ajuntament, Isabel Andreu, durant la presentació del concurs. 

Primera edició

La participació en aquesta primera edició va ser molt satisfactòria i d’un total de 33 participants, el jurat va decidir reconèixer els següents vídeos:

Categoria de 14 a 17 anys:

– 1r premi de videorecomanació literària: Miquel Mascaró Sánchez – El crèdit. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació literària: Dahara Servera Alba – La noia de la caravana. Dotat amb 50 euros.

– 1r premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Bernat Pascual Martí i Simó Joan Lliteras Galmés – Merlí. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Maria Teresa Kurtin Zibert i Francisca Bordoy Femenies – Les de l’Hoquei. Dotat amb 50 euros.

– 1r premi de videorecomanació cultural: Maria Nicolau Jaume i Francisca Pascual Riera – Els Cossiers de Manacor. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 2n premi de videorecomanació cultural (cultura tradicional): Cristina Galmés Montero – Sant Antoni. Dotat amb 50 euros.

– 2n premi de videorecomanació cultural (cultura urbana): Miquel Veny Moragues i Daniel Troya – Skate. Dotat amb 50 euros.

– Premi especial a la millor videorecomanació en forma de glosa o rap: Maria Nadal Cardona – Tradicions més emblemàtiques de Manacor. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat o amb 80 euros.

Categoria de 18 a 30 anys:

– 1r premi de videorecomanació audiovisual (sèrie o pel·lícula): Miquel Àngel Riera Duran – Pep. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

– 1r premi videorecomanació cultural: Antoni Guiscafrè Rosselló – Molí de vent. Premiat amb una subscripció anual a Filmin.cat

Cada participant o grup de participants podia presentar un màxim de 6 vídeos, dos per a cada categoria; és a dir, 2 videorecomanacions literàries, 2 videorecomanacions de sèries i pel·lícules i 2 videorecomanacions culturals. La durada dels vídeos havia de ser d’entre 30 segons i 2 minuts.

El jurat d’aquesta primera edició va estar format per cinc persones relacionades amb la cultura, la literatura, l’audiovisual, la creació i difusió de continguts digitals i la normalització de la llengua catalana. El jurat valorà l’originalitat i la creativitat, la qualitat del contingut, la qualitat tècnica, la qualitat lingüística, la capacitat expressiva (comunicació fluida de les idees i de les emocions, teatralitat) i la capacitat per captar l’atenció de l’espectador.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad