Polèmica colcada de Reis a Manacor

Un dia abans, aquest dijous, les previsions donaven pluja des de les 14 fins a les 18 hores. I això, com és lògic, va fer posar nerviós l’Ajuntament, que es va posar en el pitjor dels casos. Però el divendres, enteranyinat a primera hora, es va anar estirant i el sol de les quatre de l’horabaixa no feia preveure que el pronòstic meteorològic s’arribés a cumplir. La qüestió és que dues abans, el consistori manacorí ja havia anul·lat la tradicional desfilada, tot anunciant (en el cas de Manacor) que seria tota dins l’església dels Dolors.

CLICA AQUI PER VEURE LES MILLORS IMATGES

Però com que els pobles dels voltants mantingueren fins a darrera hora les colcades, que finalment es pogueren dur a terme, Manacor va voler triar una alternativa, un plan C improvitzat, que no va contentar a gairebé ningú: Que ses Majestats i la resta d’integrants màgics desfilessin sí, però només pel carrer Amargura, el darrer tram fins a arribar al temple. A partir d’aquí arribaren les protestes, tant per xarxes com des de l’oposició política.

Tant el PSOE com el Partit Popular de Manacor aprofitaren per criticar “el lamentable espectacle que hem patit els manacorins avui davant la inaptitud i ineficàcia de l’equip de govern de l’Ajuntament de Manacor i la gestió que han fet de la frustrada cavalcada dels Reis d’Orient”, deia la portaveu del PP local, Maria Antònia Sansó, minuts després de l’espectacle.

“Exigim explicacions públiques i que es depurin responsabilitats davant el desgavell viscut, que no ha fet més que enfosquir la lloable tasca de totes aquelles persones que, moltes d’elles de manera desinteressada, contribueixen cada any en què la il·lusió dels petits no es perdi. Decidir suspendre una cavalcada quan encara queden cinc hores per la seva celebració per por a la pluja, és una decisió precipitada. Decidir reprendre la cavalcada una hora abans però amb un trajecte molt reduït, i sense pluja, és una decisió desencertada”.

“Les previsions del canvi de temps se sabien des de fa dies, creiem que és obligació i deure de l’equip de govern tenir establert un pla alternatiu en cas que la meteorologia obligui a utilitzar-lo. Allò que no és admissible és, un pic més, improvisar. Exigim que es depurin responsabilitats com més aviat millor”, han expressat des del PP.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad