Treballadores de les escoletes de Llevant denuncien la precarietat laboral que pateixen

Les treballadores de les escoletes de Llevant s’han concentrat aquest dimecres dematí a la plaça de Sa Bassa, per llegir el manifest i adherir-se a la vaga de 24 hores convocada per CCOO cada dijous fins el15 de novembre.

L’origen del seu malestar és la negativa de les patronals, d’ençà fa gairebé dos anys
i 11 reunions, a negociar un nou conveni estatal per actualitzar els seus salaris precaris i recuperar el poder adquisitiu que han perdut els darrers anys.

És un sector totalment feminitzat a totes les categories professionals (el 95% de les treballadores són dones) i les seves condicions salarials gairebé no arriben al salari mínim interprofessional (SMI) fet que les situa dins la condició de treballadores pobres, segons la Carta Social Europea. “Això significa que rere aquesta situació s’hi amaga una discriminació econòmica per motiu de gènere”, expliquen.

La LOMLOE va transferir el primer cicle d’Educació Infantil (0-3) a les comunitats autònomes, de manera que la Direcció general de Primera Infància va elaborar les instruccions de funcionament dels centres del primer cicle d’Educació Infantil de
titularitat pública i de la xarxa complementària d’escoletes de les Illes Balears. “En definitiva, és la responsable de regular el desenvolupament d’aquesta etapa” sostenen.

Les instruccions de la Conselleria obliga a les treballadores a tenir la titulació de mestra o de tècnica en Educació infantil, però les seves retribucions no són les que corresponen a aquestes titulacions. El sector educatiu 0-3 són professionals molt conscients de la seva responsabilitat i de la dimensió educativa del seu àmbit de feina, per això és de justícia que siguin reconegudes amb salaris dignes i condicions laborals adequades a la seva formació.

El fet és que el servei d’escoletes viu un procés d’externalització, la gestió passa a empreses que cerquen l’obtenció del màxim benefici sobre l’explotació de les treballadores i, en alguns casos, un abús en els preus del servei. La responsabilitat final és de la Conselleria que ha d’actuar com correspon i fer les passes adients per solucionar el conflicte.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad