Urbanisme torna a multar els propietaris del solar de Majorica

El departament d’Urbanisme de l’ajuntament de Manacor ha imposat una segona multa de 16.256,44 euros a l’empresa propietària de l’antic solar de Majorica, Divarian Propiedad SA, per seguir sense cumplir l’ordre de tancament dels terrenys. Aquesta nova sanció econòmica arriba després de la ja imposada el passat 13 de maig, de la mateixa quantia, per fer que Divarian tanqui el solar amb murs de formigó i mantengui l’espai en condicions.

Segons explica la regidora d’Urbanisme municipal, Núria Hinojosa, “És la segona, però si la cosa continua igual, n’haurem de posar més fins que cumpleixin”, explica, mentre recorda que des de l’Ajuntament “en podríem posar una cada més de 16.200 euros, però lamentablement no tenim la capacitat i no ho podem fer en aquests moments”.

La sanció correspon al 10 per cent del valor total de les obres que han calculat els tècnics municipals, que en el seu estudi proposen un tancament de tot el perímetre amb blocs de formigó referits i amb tres formes diferenciades per la Via Majòrica, el carrer Pere Ritche i els carrers Creuers i Joan Aguiló. El cost total es xifra en 162.564 euros i el novembre de l’any passat es va notificar a l’empresa immobiliària propietària l’obligació de dur-ho a terme.

Tot i que ja hi havia hagut sancions econòmiques a propietats anteriors del solar, aquestes dues venen directament derivades de l’ordre municipal aprovada pel consistori el mes de juliol de 2021, que cerca fer efectiu el tancament d’una forma sòlida i no amb tanques dèbils i en mal estat. Arribat el cas, l’Ajuntament també podria optar per executar les obres de manera subsidiària. Això suposaria que se n’hauria de fer càrrec per després reclamar el cost dels treballs a l’empresa Divarian Propiedad SA.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad