Així quedarà la nova plaça des Cós de Manacor

Aquest és l’aspecte que tendrà la nova plaça des Cós (que estarà llesta abans de la propera Setmana Santa), que passarà a tenir un únic sentit de la circulació i l’enllaç amb el carrer Olesa, Baix des Cós i Toni Galmés es resoldrà amb una rotonda de petites dimensions. També s’eliminaran els semàfors existents. Es reduirà l’aparcament a una plaça adaptada i algunes places de càrrega i descàrrega. La resta d’espai públic passarà a ser espai per als vianants i es deixarà tota la plaça al mateix nivell.

Se substituirà el paviment asfàltic per llambordins de formigó i les zones per als vianants seran de llambordins d’un color arenós, tot al mateix nivell.

El projecte també preveu que es pugui aprofitar el vial de trànsit per a la seva utilització ocasional en curses populars, recuperant l’ús que tenia antigament aquest emplaçament. També es deixarà un itinerari adaptat paral·lel a la façana i la major part de la plaça es deixarà lliure per a l’ús públic dels vianants, amb conjunts de bancs dispersos que convidaran a aprofitar la plaça com a lloc d’estada a l’aire lliure. A la part de ponent, entre el vial rodat i les façanes es deixa una voravia ampla pel pas de vianants des del centre fins a la plaça de Ramon Llull, que augmenta considerablement l’amplada de l’actual.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad