Les darreres aplicacions tecnològiques es presenten a Manacor

Telefónica reuneix més de cent empreses a l’acadèmia Rafa Nadal per mostrar-los les darreres novetats en startups en diferents camps com la seguretat, l’educació o el medi ambient

Càmeres intel·ligents que prediuen els moviments dels jugadors per automatitzar una realització esportiva, sistemes que utilitzen les ones wifi per saber què està fent una persona a casa combinant-ho amb mapes de calor, videoconferències amb hologrames, drons amb intel·ligència artificial o simulacions de reanimació cardiorespiratòria , són algunes de les solucions que Telefónica i altres startups col·laboradores han mostrat avui a la Rafa Nadal Academy de Manacor amb motiu de la celebració del Telefónica Innovation Day Mallorca.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern, Miquel Company, i el director de Grans Comptes i AA.PP. de Telefónica Aquest, Jordi Giné, han inaugurat aquesta mostra que ha convocat més de 100 representants d’administracions públiques i empreses de les illes que s’han desplaçat a Mallorca per testar les vint solucions tecnològiques desenvolupades amb 5G, Cloud o Intel·ligència Artificial.

Una, per exemple, de reconeixement i transcripció de veu, que ha interessat el conseller Company “com a possible complement al programa Aina” perquè les màquines reconeguin les diferents variants de la llengua catalana. “Les administracions públiques han de tenir un paper important en el desenvolupament de l’economia del coneixement, sempre a través de la col·laboració activa dels agents econòmics i socials”.

Giné ha explicat que “aquesta mostra té per objectiu acostar les darreres novetats tecnològiques als usuaris finals i resoldre els dubtes sobre les seves aplicacions pràctiques amb experts de Telefónica a Smart City, Ciberseguretat o Big Data”. Un espai que presentat en diferents àrees diferenciades dins del centre, depenent de les seves funcions i presentades per un responsable de cada empresa.

El metavers Rafa Nadal

Entre les novetats destacades de la jornada hi ha la tecnologia d’Imascono, que ha desenvolupat conjuntament amb Telefónica el metavers de la Rafa Nadal Academy, un espai virtual en 3D on els usuaris que ho desitgin poden conèixer un dels centres esportius de referència a escala mundial sense la necessitat d’haver de traslladar-s’hi físicament. Guiats fins i tot per una figura del tennista manacorí.

Altres solucions tecnològiques

En el marc de la connectivitat 5G, s’han pogut testar solucions com la de Telefónica Tech de telepresència hologràfica basada en l’ús d’ulleres de realitat augmentada per a videoconferències amb hologrames. A l’àrea d’educació, Ludus ha mostrat la seva proposta de formació amb realitat augmentada amb un maniquí d’animació cardiorespiratòria i ulleres 3D, que permeten reproduir situacions reals.

La zona reservada als espais presencials ha reunit tecnologia capaç de detectar situacions anormals en un context de grans aglomeracions, o una solució pensada per a comerços i restauració, capaç de reconèixer i diferenciar els diferents productes de la cistella de la compra per després procedir al seu cobrament sense haver de comptar-los un per un.

L’empresa Councilbox, per exemple, ha mostrat la seva Oficina Virtual que permet fer totes les gestions habituals d’una oficina d’atenció al ciutadà de forma telemàtica, garantint que tot el procés sigui fàcil i segur, i oferint una traçabilitat de tots els processos amb blockchain .

A l’àmbit de la salut, Aerial ha mostrat la seva tecnologia capaç d’avisar de situacions de perill per a persones dependents que passen llargs períodes de temps soles. Mesura les distorsions que generen les ones del wifi i és capaç de monitoritzar visites, controlar els principals indicadors de salut o classificar les activitats realitzades.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad