Detinguda a Manacor per fer-se passar per una dona morta

Presumptament aprofitava això per empadronar il·legalment immigrants a la casa que li tenia llogada

 

El Subgrup d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de la Policia Nacional a Manacor, ha detingut una dona de nacionalitat espanyola per la suposada comissió de falsedats documentals per a l’empadronament fraudulent d’immigrants en un domicili a canvi de doblers.

La investigació es va iniciar quan un funcionari de l’ajuntament de Manacor va detectar una possible anomalia en un procediment d’empadronament d’un estranger en un domicili de la localitat. Aquesta circumstància va ser posada en coneixement de la Policia Local, la qual immediatament va passar la informació a la Policia Nacional, que va iniciar l’oportuna investigació.

Davant els indicis que la dona pogués estar realitzant irregularitats en els tràmits d’empadronament per afavorir la permanència d’immigrants il·legals a Espanya falsificant documents, els investigadors van procedir a demanar de l’Ajuntament tota la documentació per fer-ne una anàlisi detallada.

Segons sembla, aquesta dona resident a Manacor ja hauria empadronant 9 immigrants al mateix domicili, utilitzant documents falsificats en què constava la filiació d’una dona ja morta. Aquesta facilitació era realitzada previ pagament d’una quantitat econòmica i sabent que mai residirien en aquest habitatge, però que gràcies a l’empadronament fraudulent podien començar a tenir accés a diverses ajudes socials, sanitàries i facilitar-los en un futur la sol·licitud de permisos de residència.

És ressenyable el fet que gràcies a l’anàlisi de la documentació es va poder comprovar que la propietària de l’habitatge havia mort l’any 2020, i que la detinguda utilitzava la filiació i la signatura de la persona morta per poder tramitar diferent documentació a favor seu, arribant a redactar una nota manuscrita en data 2022 fent-se passar per la propietària morta, la qual prorrogava la durada del contracte de lloguer del seu habitatge.

En base a tot això, els agents van procedir a la detenció de la presumpta autora i a remetre tot allò actuat als Jutjats d’Instrucció de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad