Els treballadors no readmesos de Majorica demanen explicacions

Els empleats no subrogats de Majorica sol·liciten que se’ls inclogui en una borsa de treball i s’aclareixin els criteris pels quals no han entrat a la llista dels qui continuen

 

La compra de Majorica no ha acabat amb tots els problemes laborals que tenia l’empresa, que ara viu moments clau just abans de l’inici de la negociació l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que hauria d’ordenar el jutge del cas durant els propers dies. Per això, part dels treballadors que no entren en els plans de la nova propietat (no subrogats) es van reunir ahir a Manacor per consensuar una sèrie de peticions que consideren essencials per poder signar l’ERO amb garanties.

“Està a punt de negociar-se i no veim clar que es lluiti pels nostres interessos. Durant el procés de venda moltes empreses ofertants van anunciar que els treballadors no subrogats no quedaríem abandonats… però la realitat és que ja s’han publicat la llista i les poques notícies que ens arriben no són esperançadores”, expliquen els empleats no readmesos, que són 57 a Mallorca i altres 51 repartits entre oficines i botigues de la península.

Ara fa tres setmanes que es va confirmar a la francesa Majolaperla SLU com la nova propietària de Majorica, amb el que semblava tancar-se un any d’incertesa iniciat paral·lelament a la pandèmia sanitària i que va dur a la perlera manacorina a presentar, a finals de l’estiu passat, un concurs de creditors per poder subsistir.

Ara aquests treballadors (que s’han quedat fora i sense informació) s’han unit per exigir als comitès i sindicats una sèrie de mesures “que no són negociables” per poder signar l’ERO. En primer lloc demanen que els comitès no el signin “abans de dur a terme una assemblea amb els treballadors i treballadores no subrogats, on s’informi de tots és punts que volem acordar”.

“També que es ens informin del criteri que s’ha seguit per fer la seva llista dels qui no continuen”, ja que sospiten que han pogut prevaler interessos no objectius. “En principi es va prometre que tendrien consideració amb mares amb fills al seu càrrec o persones que de més de 50 anys que tenguessin complicada la seva reinserció al món laboral”.

Per tant una de les seves reivindicacions fonamentals als comitès d’empresa, és que sigui d’obligatori compliment per signar l’ERO, la creació d’una borsa de treball condicionada al fet que no es pugui fer cap incorporació a Majorica mentre quedin antics treballadors esperant, i no es pugui dur a terme cap subcontracta ni la compra de peces a fora, mentre no es recuperin tots els treballadors i treballadores d’aquesta borsa.

Un punt que tampoc convenç els no subrogats és el fet que s’estigui plantejant, des de l’empresa, una indemnització de 20 dies per any treballat fins a un màxim de dotze, “la qual cosa és totalment inacceptable”. És per això que sol·liciten la intervenció de direcció de Treball de la Generalitat, de l’SOIB i dels seus serveis jurídics “perquè puguin assessorar-nos”.

la fàbrica torna a funcionar

Cal recordar que dilluns de la setmana passada i amb el permís judicial, la nova propietat de Majorica va poder tornar a obrir la fàbrica de perles i joies del polígon industrial, amb la qual cosa els treballadors que segueixen a la plantilla local ha pogut tornar als seus llocs de treball, i cobren a càrrec de Majolaperla SLU, malgrat que encara no s’ha produït el traspàs oficial de propietat ni s’han negociat els ERO.

Està previst que durant els propers dies tengui lloc la primera reunió entre l’administrador concursal que ha duit a terme el procés de compra-venda de Majorica, i el mateix advocat de l’empresa, precisament per començar a discutir els termes laborals.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad