Formació als centres educatius manacorins per prevenir el suïcidi juvenil 

El departament de Joventut de l’Ajuntament aposta per la prevenció i per donar eines als professionals 

 

L’Ajuntament de Manacor ha organitzat i acollit una jornada de formació en prevenció del suïcidi juvenil en la que hi han participat membres dels centres educatius del municipi, sobretot orientadors, psicòlogues, policies tutors, educadors municipals i tècnics de joventut. La formació ha anat a càrrec de Nicole Haber, psicòloga clínica coordinadora del projecte autonòmic per a la prevenció de la conducta suïcida de l’Ibsalut. 

La formació organitzada pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor està encaminada a deixar d’amagar aquesta problemàtica, present també al nostre municipi i a les escoles, visibilitzar la importància de la salut mental i donar eines als professionals. 

La delegada de Serveis Socials i Joventut, Carme Gomila, destaca la importància d’aquesta formació en tant que el suïcidi juvenil és la primera causa de mort a les Illes Balears entre els joves de 25 a 30 anys, «per tant, necessitam donar eines a les persones que treballen directament amb joves perquè puguin detectar situacions de risc o d’intent de suïcidi abans que es produeixin». 

La situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha accentuat les condicions difícils en què viuen molts joves, marcades per la manca de perspectiva de futur i la precarietat, el que poden desembocar en situacions d’angoixa, frustració i ansietat. En aquest sentit, Gomila apunta la importància de parlar de salut mental juvenil: «és molt necessari, ara més que mai». La responsable de Serveis Socials i Joventut insisteix que la prevenció és fonamental alhora que assegura que «l’Ajuntament de Manacor du més de 20 anys sense fer polítiques actives pels joves, una situació que s’ha començat a revertir.» 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad