Formació als centres educatius manacorins per prevenir el suïcidi juvenil 

El departament de Joventut de l’Ajuntament aposta per la prevenció i per donar eines als professionals 

 

L’Ajuntament de Manacor ha organitzat i acollit una jornada de formació en prevenció del suïcidi juvenil en la que hi han participat membres dels centres educatius del municipi, sobretot orientadors, psicòlogues, policies tutors, educadors municipals i tècnics de joventut. La formació ha anat a càrrec de Nicole Haber, psicòloga clínica coordinadora del projecte autonòmic per a la prevenció de la conducta suïcida de l’Ibsalut. 

La formació organitzada pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor està encaminada a deixar d’amagar aquesta problemàtica, present també al nostre municipi i a les escoles, visibilitzar la importància de la salut mental i donar eines als professionals. 

La delegada de Serveis Socials i Joventut, Carme Gomila, destaca la importància d’aquesta formació en tant que el suïcidi juvenil és la primera causa de mort a les Illes Balears entre els joves de 25 a 30 anys, «per tant, necessitam donar eines a les persones que treballen directament amb joves perquè puguin detectar situacions de risc o d’intent de suïcidi abans que es produeixin». 

La situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha accentuat les condicions difícils en què viuen molts joves, marcades per la manca de perspectiva de futur i la precarietat, el que poden desembocar en situacions d’angoixa, frustració i ansietat. En aquest sentit, Gomila apunta la importància de parlar de salut mental juvenil: «és molt necessari, ara més que mai». La responsable de Serveis Socials i Joventut insisteix que la prevenció és fonamental alhora que assegura que «l’Ajuntament de Manacor du més de 20 anys sense fer polítiques actives pels joves, una situació que s’ha començat a revertir.» 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad