Circular sense permís per la ZPR suposarà multes d’entre 100 i 500 euros

Durant les primeres setmanes els agents locals seran més permisius si no hi ha intencionalitat

 

Una de les preguntes i dubtes més recurrents per part dels manacorins que no viuen a la zona magenta ZPR i que per tant en principi no podran accedir ni estacionar al seu interior, té a veure amb les conseqüències d’infligir l’ordenança municipal que regula el pas a aquest nou espai delimitat.

Des del consistori expliquen que, si bé durant els primers mesos tant la Policia Local com els informadors a peu de carrer, seran més permissius i s’imposarà la didàctica per sobre del càstig, un cop transcorregut aquest període prudencial “es començarien a imposar sancions, com passaria amb qualsevol altra ordenança”, explica el batle Miquel Oliver, que durant la presentació de el projecte ja va deixar caure que a mig termini l’Ajuntament té prevista la instal·lació de càmeres de vigilància a les vuit entrades a la ZPR,”no amb un afany recaptatori, sinó dissuasiu. Aquestes decisions no són per guanyar doblers sinó perquè la ciutat sigui més amable”.

En tot cas, i tenint en compte els possibles ‘oblits’ o infraccions, la normativa preveu multes de diferent quantia depenent de la gravetat o reincidència. Així s’estableix un règim que les classifica entre lleus, greus i molt greus.

Entre les primeres hi ha la d’accedir a la zona sense autorització, superar el temps màxim d’estacionament permès en les àrees regulades (on abans hi havia places de zona blava i que ara passaran a ser rosades, més barates i amb rotació obligatòria cada entre 45 i 60 minuts) o realitzar operacions de càrrega i descàrrega en espais no habilitats; a més, és clar de no respectar la prioritat dels vianants o circular a més de 20 quilòmetres per hora. Totes elles tindran una sanció econòmica de 100 euros.

Serà causa d’una infracció greu, o bé la reincidència en tres ocasions en alguna de les lleus, o el fet de dificultar o impedir el treball de control i vigilància en l’ús de la ZPR. Per a elles hi haurà una multa de 200 euros. Mentre que s’imposarà una multa de 500 euros per vulneracions de més gravetat, com acumular-ne dues greus o falsejar documentació per obtenir una autorització.

Al principi la facultat per estendre sancions serà exclusivament de la Policia Local, els agents comprovaran en qüestió de segons si la matrícula del vehicle correspon efectivament amb la d’un resident, un propietari o arrendatari d’una plaça de garatge o si es tracta d’un conductor que disposa de l’autorització necessària. Un procediment que s’agilitzarà amb el posterior ús de les càmeres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad