Una placa recorda els dos assassinats oblidats a ses Coves Blanques fa 84 anys

L’any 1998 una parella de turistes va trobar per casualitat els cossos, però no es va fer cap esforç per deixar-los identificats a un lloc concret

 

El col·lectiu Ànimes Anònimes ha col·locat avui 16 d’agost, quan es cumpleixen 84 anys del desembarcament de les tropes republicanes al Llevant de Mallorca per defensar l’estat de dret envers el cop d’estat franquista, una placa en record de les denominades ànimes blanques, els dos joves anarquistes del Raval barceloní que s’enrolaren voluntàriament en les tropes del capità Alberto Bayo i que foren assassinats a la primera línia de mar de Portocristo.

Sense sepultura ni identificació, no fou fins l’any 1998 quan una parella de turistes va trobar per casualitat els cossos. Però, tot i que es va poder determinar que efectivament eren de dues persones finades el 1936, no es va fer aleshores cap esforç per deixar-los identificats a un lloc concret. “No sabem on són ni els seus noms. Aquest homenatge és per totes les persones que encara no descansen”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad