La transformació de Manacor, a estudi

Oberta la inscripció per les Jornades d’Estudis Locals, que duran per títol “Manacor, de poble a ciutat. Transformacions polítiques i econòmiques (1879-1939)

 

L’ajuntament de Manacor ha convocat les XI Jornades d’Estudis Locals de Manacor, que tenen per títol Manacor, de poble a ciutat. Transformacions polítiques i econòmiques (1879-1939). L’edició d’enguany té com a tema central els grans canvis de Manacor entre 1879 i 1939, des de l’arribada del ferrocarril fins a l’aixecament militar, un període de fortes transformacions econòmiques acompanyades de nous moviments socials i polítics. Així, estudiar aquestes transformacions i com es configuren esdevé l’objecte principal de la convocatòria.

Les Jornades tindran lloc al Museu d’Història de Manacor –torre dels Enagistes– durant dos dies: el divendres 12 de juny, que comprendrà la recepció i inscripció a les 17 h, la presentació de les Jornades a les 17.30 h, la ponència inaugural a les 18 h i l’inici de les presentacions de comunicacions a les 19 h; i el dissabte 13 de juny, que comprendrà la resta de les presentacions de comunicacions entre les 9 h i les 15 h, quan tindrà lloc la cloenda.

Per a presentar una comunicació s’ha de tenir en compte que l’objecte d’estudi ha de respondre a la temàtica de les Jornades, que s’han de presentar en català i en una extensió màxima de 15 folis DIN A4, que s’ha de presentar un resum de la comunicació conjuntament amb la butlleta d’inscripció  del comunicant abans de dia 12 de maig. El termini de presentació del text definitiu és dia 12 de juny. Aquest és un resum de les condicions per a poder llegir la comunicació durant les jornades i posteriorment publicar-la.

Les Jornades, destinades a investigadors, docents, estudiants i a totes les persones interessades en la temàtica local, han estat organitzades per part del Museu d’Història de Manacor i la Biblioteca Municipal, amb la col·laboració del Centre de Professorat de Manacor.

Els assistents rebran un certificat d’assistència.

Inscripció

El termini d’inscripció per assistir a les Jornades acaba el 12 de juny i la quota d’assistència és de 15 euros, que s’abonen el mateix dia d’inici. Ho podeu fer a través del correu publicacionsmuseu@manacor.org, del telèfon 971 84 30 65 o mitjançant el següent formulari electrònic que es troba a la portada del web de l’Ajuntament.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad