Manacor tendrà un nou parc solar de més de 83.000 m2

Comptarà amb 12.408 panells fotovoltàics i estarà situat a la finca de Son Manenta, devora el torrent de Son Caules

La Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ha donat llum verda a la construcció del parc solar de Son Manenta, al terme municipal de Manacor. Es tracta d’una instal·lació fotovoltaica, situada a la parcel·la 846-polígon 24, on es col·locaran 12.408 panells solars de 300 Wp de potència unitària (per una total de 3.722,40 kWp). La superfície total de la parcel·la, que és llogada, és de 83.180 m2 de la que el projecte n’ocuparà 38.410 m2, un 46,18%. El promotor és Sol de Sant Joan 2017 S.L. i l’òrgan substantiu la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Les estructures que suportaran els panells seran de 2,8 m d’alçada. L’ancoratge al sòl serà mitjançant claus o cargols d’ancoratge, segons les característiques del terreny, sense emprar formigó en cap cas. Estaran calculades per resistir les preceptives càrregues de vent i neu, i seran fàcils de desmuntar i desmantellar. Es proposa un únic punt de connexió a 15.000 V, per al total de les instal·lacions del parc, en la xarxa de Mitjana Tensió d’Endesa Distribució. La parcel·la no està afectada per cap APR ni per cap espai natural protegit.

S’haurà d’habilitar una barrera de protecció vegetal d’un mínim de dos metres d’alçada

La vulnerabilitat per contaminació d’aqüífers és baixa i no es troba en zona inundable o potencialment inundable. La parcel·la limita per l’est amb el torrent de Son Caules. Els marges dels torrents estaran afectats per una zona de servitud de 5 m d’amplada per a ús públic i una zona de policia de 100 m d’amplada en la que es condicionarà l’ús del sòl i les activitats que es desenvolupin. Segons els projecte, es deixarà una distància de 20 m des de l’eix del torrent.

A la parcel·la no es realitza cap activitat agrària rellevant, i actualment són terres de conreu sense arbrat. En relació a la flora, no hi ha presència de flora protegida a l’àrea del projecte. La fauna present a la zona d’actuació és l’habitual d’aquelles zones naturals amb una diversificació d’hàbitats limitada per l’activitat agrícola. El bé d’interès cultural més proper es troba a 4 km al nord del projecte, que seria la Torre de ses Puntes.

El promotor però, haurà d’habilitar una barrera vegetal amb una alçada mínima dels arbres de 2 metres en el moment de la plantació i calibre recomanant de 16-18 cm de diàmetre. Quan a les espècies a plantar, es considera adequat plantejar espècies agrícoles com l’ullastre o el garrover, recomanant-se no mesclar-ho amb espècies forestals com el pi.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad