Les meduses blaves arriben a la costa manacorina

La imatge

Els veïns i primers banyistes del Caló den Rafelino, prop de Cala Morlanda, es van trobar ahir amb uns ‘turistes’ inesperats. Centenars de petites meduses blaves ocupaven la vorera i bona part de l’arena. Es tracta d’un tipus d’hidrosoos, també coneguts a l’illa com a balandró o barquetes de Sant Pere, caracteritzades per un to més violaci. Tot i això cal recordar que és una espècie inofensiva per als humans, encara que poden arribar a irritar la pell si s’entra en contacte directe amb elles.

Aquest tipus de meduses es desplacen a la deriva pel Mediterrani en extenses colonies flotants i les corrents les duen fins a la costa. Arribades aquest divendres a la costa sud-est de Mallorca, són de petites dimensions. Els experts assenyalen que l’augment de la temperatura de l’aigua, un fenomen cada vegada més comú al Mediterrani, pot influir en la seva aparició. Es tracta d’una espècie freqüent al nostre mar, especialment cap a finals d’hivern i durant la primavera, moment en què forma grans eixams que poden arribar a la costa gràcies a la empenta del vent.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad