Felanitx i Manacor tornen a tenir una connexió circulatòria segura després d’anys de mal camí

El president Llorenç Galmés, el conseller de Territori i els batles de Manacor i Felanitx, han inaugurat avui una reforma de 3,4 milions d’euros d’inversió

Després de varis anys d’espera i d’unes obres que s’han allargat durant tot l’estiu, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés (PP), ha inaugurat avui les obres de remodelació de la carretera Ma-14, de Manacor a Felanitx. Un projecte que ha comptat amb un pressupost de 3,4 milions d’euros, que han servit per substituïr tot l’asfaltat que es trobava ja molt degradat, i la construcció d’una rotonda d’accés cap al llogaret manacorí de Son Macià, així com la millora a les d’entrada i sortida de Felanitx i Manacor.

Tot això a una via que suporta una intensitat mitjana de trànsit de més de 14.000 vehicles diaris en poc més de 10 quilòmetres, i que fins ara era una via que concentrava punts negres on per desgràcia s’havien produït accidents mortals. De fet, des del 2001 no s’havia fet cap intervenció d’importància en aquesta via que estava en molt mal estat, cosa que posava en perill la circulació de tots els usuaris. És per això que les obres s’han centrat sobretot en eliminar l’asfalt vell i deteriorat, que s’ha substituït per dues capes d’un altre d’alta viscositat de prop de 10 centímetres en alguns trams, a fi de millorar l’adherència dels vehicles. 

La reforma va començar al tram final de la legislatura passada i ha tingut una durada de més de set mesos. El mes de setembre s’hi afegiren una serie de reclamacions veïnals com un carril central a la intersecció del camí de Son Vell i la millora dels accessos al camí de Son Nadal, a Felanitx. “Avui inauguram la remodelació d’una carretera essencial per a aquesta comarca, ja que enllaça bona part dels pobles de la comarca de Migjorn amb Manacor i, en especial, amb l’hospital de la capital de Llevant”, ha dit Galmés, que ha estat acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio y els batles de Manacor, Miquel Oliver, i Felanitx, Catalina Soler.

El batle de Manacor, Miquel Oliver (Més-Esquerra), ha mostrat la seva satisfacció perquè “els nuclis de Felantix i Manacor no sé si són més a prop, però sí que estan units d’una manera més segura, sense consum de territori” i ha destacat la paciència dels veïns per aguantar les obres. Toni Sureda, en nom precisament dels veïnats, ha volgut agrair la bona voluntat dels responsables per atendre les demandes dels afectats. “És una obra excepcional”.

Per la seva banda, Catalina Soler (PP), batlessa de Felanitx, ha assegurat que es tracta “d’un regal avançat de Nadal” i ha donat les gràcies al Consell per escoltar les necessitats del municipi amb l’ampliació del camí de Son Nadal que “era molt problemàtic per les retencions i per ser un punt on han tingut lloc força accidents”.

Son Macià

A la intersecció de Son Macià s’hi ha construït un mur d’escullera per a la contenció de les terres del talús. Així mateix s’ha ampliat la plataforma per encaixar-hi la rotonda, de dos carrils de circulació amb 3,5 metres per carril d’ample. La vegetació triada és de caràcter autòcton per facilitar la integració i per reduir costs de manteniment, amb garrovers i plantes arbustives. Als 100 metres adjacents a la intersecció en sentit Manacor, s’ha habilitat un tercer carril intermedi per girar cap a l’àrea de servei i poder accedir al camí dels Horts.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad