Showing: 1 - 18 of 57 RESULTS

Les ‘Nits de Terror’ del cine Goya

El vídeo

 

El periodista Antoni Ferrer Vallespir i l’empresari Rafel Muntaner, qui fou el darrer gestor i programador del cinema Goya de Manacor, ens parlen de com va sorgir la idea de les nits de por que cada any omplien de crits la sala i que tengueren un gran èxit al llarg dels anys, fins el punt que encara són recordades entre el veïnats i cinèfils.

Portes obertes virtuals pels centres educatius del municipi

El procés d’admissió de sol·licituds d’infants de 3 anys i de les noves places de Primària, ESO i Educació Especial estarà obert entre el 3 i el 14 de maig. Aquí en teniu l’enllaç

 

L’Ajuntament de Manacor torna a oferir un servei de portes obertes de les escoles públiques i concertades del municipi per facilitar la informació als ciutadans de cara al nou període d’escolarització. El proper dilluns dia 3 de maig s’inicia el termini per a realitzar el tràmit d’admissió per als infants que enguany compleixen tres anys i també per a aquells que han d’accedir a una nova plaça als nivells d’Educació Primària, ESO i Educació Especial. 

Així, la web impulsada pel departament d’Educació de l’Ajuntament de Manacor www.triaelteucentre.cat ofereix unes jornades de portes obertes virtuals amb l’objectiu de proporcionar tota la informació necessària a les famílies per a realitzar les inscripcions. 

El període d’admissió de sol·licituds comença dia 3 de maig i estarà obert fins dia 14 de maig. A la pàgina web s’hi pot trobar informació sobre els centres d’educació infantil i d’educació de 3 a 12/16 anys de tot el municipi, com són el CP Es Canyar, el CEIP Jaume Vidal i Alcover, el CC La Salle, el CEIP Mestre Pere Garau (Son Macià), el CEIP Molí d’en Xema, el CC Puresa de Maria, l’EI Sa Graduada, el CC Sant Francesc d’Assís, el CC Sant Vicenç de Paül, el CEIP Sa Torre, el CEIPIEEM Simó Ballester, el CEIP Mitjà de Mar (Porto Cristo), el CEIP Ses Comes (Porto Cristo) i el CEIP Talaiot (s’Illot). 

A la pàgina web, les persones interessades hi poden trobar informació sobre el projecte educatiu de cada centre, així com els horaris i serveis que ofereix, a més de fotografies de les instal·lacions, etcètera. 

www.triaelteucentre.cat es va posar en marxa durant el període d’escolarització del curs 2020-21 en ple confinament domiciliari degut a la COVID-19, amb l’objectiu de facilitar els tràmits i la informació a les famílies de Manacor. Enguany, la informació s’ha actualitzat i s’ha mantingut el servei en línia ja que ha resultat ser una eina profitosa per a la comunitat educativa. «L’experiència viscuda enguany ens ajuda a confiar, i molt, en les professionals de les diferents escoles i centres educatius, que han fet una feina exemplar aconseguint que aquests espais siguin segurs i atractius per als infants. Tots ens hem de donar les gràcies per l’esforç que feim perquè la cosa surti bé, començant per la capacitat d’adaptació dels infants i acabant pel conjunt de famílies que fan que aquests temps siguin el més normal possible», ha assegurat el delegat d’Educació, Mateu Marcé, qui espera que el pròxim curs «comenci de la millor manera possible i que la COVID deixi de tenir el protagonisme que ha tengut fins ara, ja que els vertaders protagonistes són els infants». 

La darrera gran manifestació de Majorica, fa 20 anys, en imatges

El 2001 milers de persones sí que van recórrer Manacor per defensar els treballadors de la perlera

 

Ara fa gairebé 20 anys Majorica passava per una crisi similar a la que ara ve travessant aquests darrers mesos. Avançat 2001, la perlera havia entrat en una espiral d’especulacions sobre un possible canvi de propietat, el que va fer que es comencés a dubtar no tan sols del seu futur a Manacor, sinó de la seva viabilitat com a empresa.

La tensió va acabar cristal·litzant l’horabaixa del 5 de desembre de 2001, quan organitzats per sindicats i comitè d’empresa, milers de persones (moltes d’elles veïns i familiars dels afectats) van sortir al carrer per reivindicar, defensar i exigir una solució a els més de 500 llocs de treball que llavors tenia Majorica en tot el territori nacional.

Es van concentrar davant de les portes de la vella fàbrica centenària (tomada el 2006), on es van formar files humanes amb pancartes amb lemes com “No hi ha raó per a un sol acomiadament”; “Volem els nostres llocs de treball”, o “Tots els llocs de feina a Majorica i a Manacor. Globalització és robar”.

Arribats a plaça de sa Bassa, tots els comerços van començar a tancar com a gest de solidaritat, així com més ciutadans s’anaven sumant espontàniament a la protesta entre aplaudiments.

Ja a la plaça Ramon Llull, el punt final del recorregut, treballadors, familiars i veïns, es van unir sota una mateixa pancarta contra els propietaris de llavors (Alpha Investment) i Emilio Botín, propietari del banc que va avalar la compravenda i que, segons els empleats, “escanyava la rendibilitat de la firma”.

Autor del vídeo: Jaume Mesquida

Coreografia dels alumnes de primer d’ESO del Mossèn Alcover

El video

 

El Departament d’Educació física del Mossèn va organitzar una gran coreografia al pati el dia 31 de març, just abans de les vacances de Pasqua, i que ara ha estat editada i penjada a Youtube. Va ser treballada amb els alumnes de Primer d’ESO a classe, dins el bloc temàtic d’expressió corporal. Una manera més de fer grup i exercitar la coordinació i l’expressió corporal.

Els set detinguts pels greus fets de Manacor passen a disposició judicial

El vídeo

 

Agents de la Policia Nacional han posat a disposició judicial, avui migdia a les dependències del carrer Jaume II, els set detinguts que presumptament vexaren i humiliaren greument una persona amb discapacitat intel·lectual a un pis de la Via Palma de Manacor durant aquest passat cap de setmana. A més, els agents han imputat a una vuitena persona (mare d’un dels presumptes autors i propietària del domicili on van passar els fets) la qual ha abandonat les dependències policials com investigada, després de declarar.

Imatges: B. Capó

‘Jostissi de Carreró’ guanya a Alacant i és guardonada a Molins de Rei

El vídeo

 

La ja pel·lícula de culte Jostissi de Carreró, rodada a Porto Cristo i estrenada ara fa quasi un any a l’auditori de Manacor, continua amb el seu recorregut exitós. I és que fa només uns dies s’endugué el premi al millor llargmetratge del Weekend Horror Awards d’Alacant, una agradable sorpresa que ve a consolidar la bona acollida mallorquina i que va dur la cinta fins el prestigiós Festival de Sitges ara fa uns mesos. Precisament a terres catalanes, més concretament al Festival de Molins de Rei, Jostissi va recollir també una important menció especial. Enhorabona!.

Professionals de l’hospital responen dubtes sobre les vacunes

Els doctors de l’hospital de Manacor, Laia Vilaplana i Xavier Mesquida han gravat i penjat a Youtube un vídeo titulat “Vacunes Covid, responent als dubtes” per tal d’aclarir i explicar millor totes les qüestions recurrents al voltant de les noves vacunes contra la Covid que començaran a aplicar-se a les Balears a partir del proper 27 de desembre. Aquí teniu el vídeo per si el voleu consultar.

Alumnes de l’IES Manacor editen un vídeo de suport al comerç local

El vídeo

 

Alumnes de primer de Batxillerat de l’IES Manacor han penjat a les xarxes un emocionant vídeo narratiu i musical en defensa del comerç local del municipi. En ell es pot veure com una eventual aturada de les màquines productores de regals, obliga als Reis Màgics a haver de recórrer al petits comerciants per fer front a les demandes de joguines i tot tipus de necessitats per poder regalar ara que arriba Nadal. I són els patges els qui acudeixen a endur-se’n els presents a fi de tenir-ho tot controlat quan arribin les dates assenyalades.

“El tren-tram serà la imatge del Manacor del segle XXI”

Ara fa 12 anys el Govern de les Illes Balears estava decidit, no tan sols a tirar endavant la tornada del tren de Llevant fins Artà, sino a fer passar les màquines per on ho feien l’any 1977 quan va deixar de funcionar. Això vol dir pel mig del que avui són les palmeres del Passeig del Ferrocarril (d’aquí ve el seu nom) o popularment conegut com el ‘colesterol’. Ara, amb la reactivació del projecte, la cosa no variaria en excés i també passaria pel mig del poble.

Fa més d’una dècada es van realitzar una serie de vídeos promocionals per tractar que els veïnats vessin amb imatges virtuals les bondats del tren-tram (després anomenat també tram-tren), és a dir, la combinació del tren de tota la vida amb el tramvia, més silenciós i de frenada ràpida, que seria el que passaria pel passeig. “El tren-tram serà la imatge del Manacor del segle XXI”, diu un dels vídeos. Una curiosa revisió del que podria ser realitat d’aquí uns anys.

Nova campanya municipal per fer surar el comerç local

El vídeo

 

L’ajuntament de Manacor està intentant promocionar el comerç de proximitat ara que la crisi sanitària general i el confinament prorrogat de la ciutat en particular, han fet que els establiments locals pateixin les conseqüències econòmiques. En aquesta ocasió es tracta d’un original vídeo protagonitzat per nins i nines que, al mateix temps que expliquen la importància de comprar en comerços locals, interpreten alhora a clients i responsables de coneguts forns, tendes, òptiques o perruqueries manacories.

Il·lustres manacorins animen a derrotar el coronavirus

El vídeo

 

Tòfol Pastor ‘Pífol’, Rafel Nadal o l’exbatle Antoni Pastor són alguns dels participants al darrer vídeo de l’ajuntament de Manacor contra la Covid. En ell recorden algunes de les recomanacions fonamentals a l’hora de prevenir la malaltia, tot llançant un missatge d’ànim i força. Titulat #HoAconseguirem, mostra distintes localitzacions i professionals del municipi en un to d’esperança per animar una població i una economia frustrada per la darrera prórroga del confinament perimetral.

Videoclip i ronda de Verges pels Bunyols Ensucrats

‘Estavem de Quarantena’ és el títol del divertida nova cançó. Avui vespre voltaran Manacor

El grup de música Bunyols Ensucrats va néixer a l’any 2015. Aquesta setmana han tret un nou videoclip: ‘Estavem de quarantena’. El grup manacorí va enregistrar pels carrers de la ciutat el vídeo per anunciar que s’acosta dia 21 d’octubre, la festa de les Verges i Santa Úrsula, com ja sabeu és tradició a Mallorca que els joves vagin a cantar a les enamorades.

Per això avui dia 20 els Bunyols Ensucrats voltaran per tot Manacor per anar a cantar. La lletra de la nova cançó del grup parla de la nova normalitat i com els afectarà a l’hora d’anar a cantar les seves serenates, el vídeo ha tingut tant d’èxit que només duu 48 hores penjat a les xarxes socials i ja té més de 3.000 visites, això ha fet que el grup tengui tantes demandes de serenates que s’han desbordat i ja no lis queden hores per anar a cantar. El seu videoclip el trobareu al seu Facebook, Instagram #bunyols_ ensucrats o al YouTube.

 

La protesta per Grisito ja té ‘cançó oficial’

El vídeo

 

Grisito, el moix mort fa tres setmanes al carrer d’Artà de Manacor, a mans, suposadament, de quatre joves que el torturares i li tregueren un ull, ja té la seva cançó. Un ‘himne oficial’ composat per la valenciana Gemma Fort i que ja han compartit particulars i col·lectius locals com Manacor Moixos. Molts demanen que la cançó sigui la tonada de la concentració-protesta prevista pel proper dia 5 de setembre a les 19 hores a la plaça des Mercat, com a repulsa al succeït i per demanar penes més dures en els casos de maltractament i mort animal.

 

https://www.facebook.com/1621458815/videos/10221325237353380/?extid=TlksJID9qeIHkdeS

 

Saps quin peix servia com a paper de vidre als fusters manacorins d’abans?

Rafel Perelló ens explica aquesta setmana varies curiositats relacionades amb el món de la mar i els mariners

 

El nostre expert coneixedor de la cultura popular mallorquina i manacorina, Rafel Perelló, aquesta setmana ens fa cinc cèntims d’alguns mots i curiositats relacionades amb la mar. Per exemple, Sabeu quin peix feien servir normalment els fusters manacorins d’abans com a paper de vidre i on el podien aconseguir?, Què fou dels Vells Marins i per què eren tan perseguits pels pescadors? o com s’anomenava els joves que feinejaven a les barques del bou?

 

Les dites i els remeis associats a les fruites i verdures

Rafel Perelló ens conta curiositats sobre el carrer d’Artà

 

Un vídeo mostra com era un dia de platja al Porto Cristo de 1930

El vídeo

La platja de Porto Cristo passa per ser, ben segur, la més filmada i fotografiada del municipi. Això, que és una cosa habitual avui en dia, no ho era tant a la dècada dels anys 30, quen tenir una càmera era un luxe a l’abast de poques persones. Aquí teniu la que probablement sigui la filmació més antiga que mostri un dia normal d’estiu a la platja de Porto Cristo.

Era l’any 1930, per tant abans de la guerra civil espanyola. Es poden veure jocs, banyadors o para-sols de l’època, dins un entorn ben conegut. Un vídeo de poc més de cinc minuts que està conservat a l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca.

Les dites i els remeis associats a les fruites i verdures

El vídeo

 

En aquesta ocasió l’expert Rafel Perelló ens fa un recorregut per les fruites i verdures de temporada i ens explica les principals expressions i per què poden servir algunes d’elles, tot passant per una de les botigues més emblemàtiques de la plaça de ses Verdures de Manacor.

Per què servien aquestes pedres del cap de cantó?

Rafel Perelló ens conta curiositats sobre el carrer d’Artà