El batle Miquel Oliver ha anunciat avui dematí la reestructuració de les àrees de l’equip de govern amb la incorporació dels socialistes. Núria Hinojosa sen tornarà a encarregar d’Urbanisme, el maldecap del que duim de legislatura
L’Ajuntament de Manacor ja torna a tenir una majoria d’esquerres. Aquest dematí el batle Miquel Oliver, acompanyat pels set regidors de Més-Esquerra i les dues regidores portenyes d’AIPC, han escenificat al primer pis del claustre de Sant Vicenç Ferrer un secret que feia dies que anava circulant pel poble: l’entrada del grup socialista manacorí de cara a la segona part de la legislatura, en un dels moments més baixos de popularitat de l’equip de govern i amb les dificultats per treure endavant qualsevol proposta plenària.
“És un acord prés des de la responsabilitat, una mà extesa en el moment en que l’extrema dreta està pujant de manera preocupant. Per fer polítiques útils per millorar la vida dels ciutadans, de caràcter progressista”, ha explicat Oliver tot just començar l’escenificació del pacte, en una taula formada també per Antònia Llodrà (AIPC) i Núria Hinojosa (PSOE) qui tornarà a ser primera tinent de batle.
“Aquest pacte és fruit d’un exercici de generositat i responsabilitat, per formar un equip de govern sòlid i estable per poder dur a terme els reptes polítics que tenir per endavant”, ha afegit Hinojosa, qui s’ha mostrat contenta però seriosa, mentre ha agraït la feina feta per la secretària general dels socialistes de Mallorca, Amanda Fernàndez i la de Miquel Cabot, ambdós presents a l’acte, a fi d’acostar postures i aconseguir la fita. “Un pacte que a partir d’ara s’ha de basar en la responsabilitat, lleialtat i confiança”, ha conclòs la postaveu local socialista.
Precisament Fernàndez ha apuntat a la nova solidesa d’un pacte d’esquerres “que no només està pensat per aquesta legislatura, sinó pensant també en les properes eleccions municials de la primavera de 2027.
D’aquesta manera, amb els 4 regidors socialistes, el nou equip de govern té així un total de 13 representants, suficients ara per guanyar les votacions que es decideixen entre els 21 que conformen l’Ajuntament. Aquesta, la de governar en minoria ha estat una gran pedra a la sabata de Més-Esquerra i AIPC, que constantment s’han trobat amb l’oposició forntal del qui foren socis de govern durent la passada legislatura.
Amb la reestructuració d’àrees anunciada avui, els socialistes gestionaran pràcticament les mateixes en les que ja tenien experiència, amb una de clau i que fins ara ha estat el gran maldecap dels ecosobiranistes: Urbanisme, que passarà novament a mans de Núria Hinojosa, que intentarà afrontar els nous reptes del primer quatrieni del Pla General i els retards en l’adjudicació de llicències d’obra. La resta de regidors entrants seran Maria Antònia Truyols, Llorenç Mesquida i Maria del Mar Nicolau.
Qui és qui a les àrees de govern
Miquel Oliver (Més-Esquerra): Batlia, Son Macià
Núria Hinojosa (PSOE): Urbanisme, primer tinent de batlia
Antònia Llodrà (AIPC): Recursos Humans, Portocristo, s’Estany den Mas
Júlia Acosta (AIPC): Turisme
Carme Gomila (Més-Esquerra): Educació, Serveis Socials, Igualtat, Joventut
Mar Nicolau (PSOE): Festes, Cales de Mallorca i Cala Murada
Ferran Montero (Més-Esquerra): Cultura, Museus, Teatre i Auditori, Biblioteques
Paula Asegurado (Més-Esquerra): Hisenda, Sanitat, Comerç, Escorxador
Sebastià Llodrà (Més-Esquerra): President de la SAM, Depuradores, Escola de Mallorquí
Joana Maria Llull (Més-Esquerra): Parcs i jardins, Brigada, Cementiri
Mateu Marcé (Més-Esquerra): Medi Ambient, Neteja viària, Enllumenat
Maria Antònia Truyols (PSOE): Gent gran, campanyes comercials
Llorenç Mesquida (PSOE): Esports, Dependència
Friccions
Les males relacions personals entre el batle Oliver i la portaveu del PSOE local, Núria Hinojosa, obligaren a la intervenció externa (sense èxit) de representants d’ambdos partits per intentar recomposar les coses després de les darreres eleccions municipals, on les dues formacions es necessitaven si volien contrarrestar la pujada de PP (7 regidors) i Vox (2). Unes diferències que ara, sembla, s’han pogut acursar.
Curiosament l’apropament entre el PSOE i l’equip de govern en minoria, s’ha anat intensificant des de l’arribada a la secretaria general del partit socialista a Mallorca d’Amanda Fernàndez, d’un tarannà més conciliador i que ja fou clau perquè els dos partits s’entenguessin després de les municipals de l’any 2015, quan era regidora del consistori manacorí.