Un home manipulava des de Manacor cites d’estrangeria per revendre-les

Agents de la Policia Nacional han detingut a Manacor un home de 25 anys i d’origen marroquí, com a presumpte autor d’un delicte de danys informàtics. El detingut utilitzava un programa informàtic, basat en la realització de tasques automatitzades per a l’obtenció de cites personals en línia, capaç d’evitar les mesures de seguretat, aconseguint bloquejar la xarxa. Els interessats en sol·licitar cites es veien obligats a contactar amb els propietaris o intermediaris dels bots, a canvi d’una contraprestació econòmica que en cap cas era inferior a 50 euros. S’han intervingut diversos dispositius electrònics, més de 43.000 euros en efectiu, així com el programa informàtic ‘bot’.

La investigació, coordinada per agents de la UCRIF de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de València, en col·laboració amb la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Comissaria General de Policia Judicial, té el seu origen en una operació realitzada l’any passat en la qual es van detenir quatre persones, amb entrades i registres a Barcelona, Alacant i València.

En què consisteix aquest ‘bot’ informàtic?

A partir de tota la informació obtinguda, els agents van aconseguir identificar aquest ‘bot’, que consistia en un programa informàtic que repetia tasques de manera automàtica per aconseguir cites per a tràmits d’estrangeria, bloquejant així el sistema en línia. Gràcies a aquest sistema automatitzat, es feia amb les cites disponibles per després revendre-les, malgrat ser un tràmit gratuït.

Com a conseqüència, el sistema quedava inaccessible per als usuaris, interrompent l’accés normal a un servei públic gratuït prestat per la Policia Nacional, tot i que la web atacada no pertany al Ministeri de l’Interior, ja que és gestionada per un altre organisme públic.

Les investigacions policials van conduir fins al sospitós amb residència a Mallorca, qui es dedicava a acaparar la totalitat de les cites publicades, i es va comprovar que posteriorment les posava a la venda.

Per tot això, agents de la UCRIF de València es van desplaçar fins a Manacor, on es va dur a terme una entrada i registre al domicili de l’investigat, amb la col·laboració d’agents de la Comissaria de Manacor i de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de Palma, amb la Unitat de Prevenció i Reacció, així com guies canins especialitzats en la detecció de bitllets.

Els investigadors van localitzar més de 43.000 euros en efectiu, així com els programes informàtics utilitzats, que es trobaven funcionant en el moment de la intervenció policial. També es va procedir al bloqueig de comptes bancaris, així com del servidor on s’allotjava el bot.

Aquesta operació va culminar amb la detenció d’aquest home, com a presumpte autor d’un delicte de danys informàtics, passant a disposició judicial. La investigació continua oberta, no es descarten noves detencions.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad