“No por ser que els administrats hagin d’esperar entre un any i mig i tres per aconseguir un permís d’obra; perquè en tot aquest temps les circumstàncies vitals d’una parella o d’una família podem haver canviat completament”, expliquen alguns del arquitectes que aquest passat dimarts capvespre es reuniren a la seu de l’Associació de Constructors de la Via Palma de Manacor. Una reunió que va servir per posar en comú els criteris i el malestar de més d’una vintena de professionals dels sector envers el departament d’Urbanisme del consistori manacorí.
Entre les principals queixes que els arquitectes han volgut redactar en un document que dijous fou entregat al batle, Miquel Oliver, hi són:
-Els canvis de criteri continuats, el que significa una inseguretat jurídica total pels promotors.
-El temps de concessió de llicències molt per damunt del que exigeix la llei.
-Les dificultat per realitzar consultes amb arquitectes municipals i a més, una vegada es pot realitzar una consulta, dificultat en obtenir respostes clares.
-La manca de recursos, a més d’estar mal gestionats els que es tenen. Com pot ser eficient que un arquitecte municipal revisi el projecte bàsic, després un altre diferent revisi el projecte d’execució i després un tercer revisi les mto?
-En casos en què la normativa no és del tot clara en alguns aspectes i que es pot interpretar de diferents maneres, aplicació de criteris sempre el més restrictius i el més perjudicials per l’administrat.
-Informar sobre aspectes que no són competencia del tècnic municipal i posar deficiències en conseqüència.
Expliquen a més que hi ha bastants de casos d’arquitectes i promotors que intenten no fer feina a Manacor per aquests motius i creuen que això no es pot consentir. Unes crítiques que han arribat al batle, ha pres bona nota de les demandes dels professionals que dia a dia han de ‘barallar-se’ amb el departament, sosté que es fa el que es pot amb els recursos existents, però al mateix temps diu “que el document servirà per saber cap a on es pot millorar”.