El Govern presenta a Manacor un protocol hospitalari per garantir els drets de les persones intersexuals

Les persones intersexuals, és a dir, aquelles que presenten alguna condició associada a un desenvolupament atípic de les característiques físiques sexuals, tendran a partir d’ara un protocol hospitalari que garanteixi els seus drets i asseguri un tracte respectuós. Una iniciativa presentada avui dematí a la sala d’actes de l’hospital de Manacor, que ofereix un acompanyament complet, establint recorreguts terapèutics, informatius i d’orientació amb un enfocament multidisciplinari, a fi de donar suport tant a les persones intersexuals com a les seves famílies.

Uno dels principals objectius del protocol és eliminar la discriminació que enfronten les persones intersex. Per aconseguir-ho, es promouran accions de sensibilització i formació tant en l’àmbit intern sanitari com en la societat en general, amb la finalitat de crear un entorn més inclusiu i digne.

Els punts del nou protocol d’atenció a les persones intersexuals han estat desplegats aquest dijous per la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, i la consellera de Salut del Govern, Manuela García, que han recordat que l’objectiu primoridial és garantir els drets i assegurar un tracte respectuós a les persones amb desenvolupament sexual diferent (DSD) a les Illes Balears. 

Cirer ha elogiat la feina de les persones implicades en la creació del protocol i ha destacat la importància de “lluitar contra l’estigma i el desconeixement que envolta la intersexualitat”, subratllant que aquest protocol no només es centra en l’àmbit sanitari, sinó que també té en compte l’entorn familiar i social de les persones afectades: “El desconeixement crea estigma, i l’estigma genera patiment”, ha dit posant en valor la necessitat de sensibilitzar i educar a tots els nivells.

Per la seva part, la consellera García ha remarcat la trajectòria del Servei de Salut en la detecció i tractament de casos greus de desenvolupament sexual diferent, amb un equip multidisciplinari que actua des de fa més de 15 anys. Un conjunt de professionals especialistes que inclou endocrins, cirurgians o psicòlegs, entre d’altres, que intervenen especialment en els casos diagnosticats en períodes perinatals i en detectar casos complexos a fi d’oferir una intervenció primerenca i adequada.

L’acte ha comptat amb les intervencions de Lena Castells, responsable del servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere, i Núria Gregori-Flor, infermera i antropòloga experta en DSD, participants claus en l’elaboració del pla. També hi han assistit altres el gerent de l’Hospital de Manacor, Ignasi Casas, i la presidenta del Comitè de Salut i Gènere, Antonia Cuerva.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad