Els buggies aturats a Son Macià no tenien autorització i seran multats

La quinzena de buggies aturats per veïnats farts de renous i pols aquest dijous dematí al camí de son Llodrà de Son Macià, han hagut de tornar per allà on havien vingut i sense poder acabar l’expedició de pujada al santuari felanitxer de Sant Salvador. I és que els agents de la nova unitat cívica de la Policia Local de Manacor, quan s’han personat al lloc a petició (irònicament) dels guies de l’empresa, han pogut constatar que cap dels dos grups que no han pogut passar avui pel camí macianer, havia sol·licitat permís ni tenia per tant autorització per poder muntar un recorregut amb buggies per espais naturals. El que ha suposat una primera gran victòria (almenys moral) pels veïns macianers.

“Que estigui asfaltat no vol dir que no sigui un camí rural”, explica el regidor de l’Ajuntament de Manacor responsable de la Policia municipal, Mateu Marcé, “i per tant és obligatori que demanin permís, que després el consisroi ha de concedir o no tenint en compte l’ordenança. Aquesta activitat amb vehicles comercials motoritzats no està permesa aquí i per tant els agents han fet la seva feina”.

El que significa que han immobilitzat el comboi, han identificat els guies com a responsables de l’empresa i s’ha iniciat una proposta de sanció de 500 euros per excursió (n’hi havia dues, una darrere l’altra) per activitat no permesa, fent referència a l’article 7 de l’ordenança mediambiental específica. Aquest expedient com a falta molt greu es suma a la ja interposada contra la mateixa empresa a principis de maig, quan la també la Policia Local de Manacor va interceptar, en només tres dies, fins a tres grups de vehicles turístics que circulaven per zones rurals del municipi. En aquella ocasió s’immobilitzaren 17 buggies. Una tercera sanció suposaria conseqüències encara més greus per a l’empresa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad