Bales de palla contra els abusos dels buggies a Son Macià

Una vintena de veïnats de Son Macià han aturat avui dematí dues excusions de buggies, farts de renous, pols i manca de seguretat en una zona que fins ara sempre havia esta tranquil·la. Un poc passades les 9,15h el grup s’ha posat a un costat del camí de Son Llodrà, a l’alçada del Pinaró de ses Monges, tot esperant el pas del comboi que cada dia circula tres vegades a velocitats considerables entre Cala Mendia (on són les oficines de l’empresa Dragon Discovery) i el santuari de Sant Salvador de Felanitx, causant nombrosos problemes als camins i camades rurals. Un quart més tard i amb el grup de buggies a la vista, han tret bales de palla i les han anat col·locant enmig del camí per obligar-los a aturar-se, s’hi han assegut damunt i han començat a berenar de meló.

Això ha aconseguit bloquejar el pas de fins a 15 vehicles, gairebé tots conduïts per estrangers de nacionalitat francesa (que paguen 180 euros per buggy) i que no entenien molt bé el que estava passant ni per què. Tot seguit els dos guies del comboi i que parlaven castellà, han tret els seus telèfons mòbils per enregistrar els manifestants titllant-los de “putos perros flauta” i argumentant que no els deixaven passar.

Tot d’una després i sense fer menció de voler parlar amb cap representant dels veïnats, han telefonat el cap de l’empresa i han sol·licitat la presència de la Policia Local i Nacional. Després de moments de certa tensió han arribat els primers agents municipals, que han començat a identificar tant els reponsables de l’empresa com el cap visible de la iniciativa, Jaume Adrover, que ha deixat clares les pretencions de l’acció: “Volem posar de manifest els abusos d’aquest model turístic que només crea renou, pols i fa malbé els camins rurals, creant inseguretat pels qui circulen, passegen o pels animals, sense deixar cap benefici. Està molt bé que ajuntaments com Manacor tenguin una ordenança que en reguli el pas, però no és suficient, perquè passen per més municipis, per tant sol·licitam una ordenança autonòmica que es pugui aplicar a totes les illes”.

La protesta, que està emmarcada dins de les accions locals de la pplataforma Menys turisme Més vida, s’ha disolt després que un segon agent, pertanyent a nova Unitat Cívica de la Policia de Manacor, hagi comprovat que el grup de buggies no tenien cap autorització per ser tants, el que podia suposar també problemes de circulació, per la qual cosa els ha passat a identificar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad