Què s’hi farà exactament al camp den Frau?

Fa uns dies aquesta revista es va posar en contacte amb la propietat del camp de futbol Andreu Pascual ‘Frau’, situat a foravila entre les carreteres de Son Negre i Porto Cristo, per poder contrastar els rumors de carrer que deien que l’espai passava a mans estrangeres. A la conversa es va donar a entendre, amb molt de secretisme, que una empresa alemanya havia llogat els terrenys (per un periode de 10 anys) a fi de dur-hi a terme “jocs esportius” com pàdel, futbol 7 o hípica, “amb un baret per a festes infantils”.

En realitat no és així. L’espai estarà gestionat per Isla Academy, una empresa neerlandesa, que el farà funcionar a partir de setembre com una escola d’ensenyament britànic per a nins i nines d’entre 4 a 16 anys, “guiant-los cap als IGCSE mentre s’ensenyen habilitats per a la vida i esports essencials com a part del viatge” diu la pròpia acadèmia, que fa uns anys ja va encetar aquest model a Porto Cristo. Segons la seva web, són especialistes en “reconèixer el talent únic de cada nin, cultivant i nodrint pensadors independents, competents tant en habilitats acadèmiques com del segle XXI”.

Fotografies virtuals de la web isla-academy.com

Per això ja s’han començat a moure les primeres reunions informatives al mateix espai que fins ara era un camp de futbol i que ara serà transformat en un pati i lloc a l’aire lliure on impartir part de les matèries. De fet ja s’hi estan duent a terme una serie d’obres menors, tractant d’habilitar noves infraestructures per tenir més espais coberts. Aquest passat dijous a les 16h ja es van reunir una serie de famílies (majoritàriament neerlandeses i alemanyes) amb els responsables de la futura escola. Els preus (matrícula apart de 500 euros) van des dels 795 euros mensuals per alumnes de 4-5 anys, fins els 1.275 al mes pels que en tenen 13-14.

Un altre dels punts que es va tractar a la reunió fou la poca quantitat d’hores lectives d’assignatures previstes en castellà, que segons es preveu podrien restringir-se a les més secundàries com ara art o música. No està previst impartir-ne cap en català. Feia mesos que hi havia rumors de la posada en funcionament d’aquesta nova escola entre els pares i usuaris de l’acadèmia Rafa Nadal, també d’ensenyament en anglès.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad