L’Ajuntament sanciona amb més de 300.000 euros l’empresa de neteja

El departament de Medi Ambient ha detectat múltiples incompliments en el servei municipal contractat des de novembre

L’Ajuntament de Manacor ha comunicat a l’empresa concessionària del servei de neteja viària, FCC – Lumsa, que serà sancionada per un import que ascendeix a 301.778 euros arran dels incompliments reiterats respecte del servei contractat detectats pel departament de Medi Ambient. D’aquest import, 288.147 euros corresponen a les irregularitats detectades entre gener i maig, i 13.631 euros a una penalitat ja tramitada corresponent al mes de desembre. 

El departament de Medi Ambient ha duit a terme un seguiment exhaustiu i una vigilància intensiva de les obligacions fixades pel contracte, sobretot en tres aspectes: neteja mixta amb màquina agranadora i bufador, neteja manual amb carretó i neteja manual amb inspecció qualitativa, que verifica i qualifica la feina feta. 

El seguiment realitzat entre desembre i maig s’ha centrat en el compliment del servei d’agranada mixta amb màquina agranadora i bufador, que inclou la comprovació mensual mitjançant GPS que tots els recorreguts prevists en el contracte s’han realitzat; i el compliment del servei d’agranada manual, que inclou la comprovació mensual mitjançant GPS que tots els recorreguts prevists en el contracte s’han realitzat. A més, també s’ha fet un seguiment de la qualitat en la neteja manual mitjançant una inspecció de camp a un mínim de 40 carrers cada mes amb l’objectiu de determinar si aquests estan nets; i un seguiment de l’eliminació de les herbes de les voravies. 

El resultat de les inspeccions realitzades determina que entre gener i maig s’ha detectat un incompliment del 40,6% del servei de neteja mixta amb agranadora i bufador i del 22,38% del servei de neteja manual. 

Les penalitats tramitades es basen en el fet de deixar de prestar serveis contractats, el que està tipificat com a falta greu i se sanciona amb el doble del valor del servei deixat de prestar. La valoració econòmica d’aquest conjunt d’incompliments ascendeix a un import de 301.778 euros. 

FCC-Lumsa és la concessionària del servei de neteja viària, recollida de residus i gestió de deixalleries del municipi de Manacor, amb un contracte que s’inicià el novembre de 2023 i està previst que finalitzi l’octubre de 2025. 

L’Ajuntament de Manacor també ha fet partícip d’aquestes sancions als grups municipals que conformen l’oposició – PP, PSIB-PSOE i VOX -, amb l’objectiu de posar en comú un assumpte de cabdal importància per al municipi de Manacor. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad