Manacor munipalitza el servei de socorrisme i vigilància de les seves platges

El nou contracte, administrat per l’empresa de serveis, augmenta els horaris i els professionals, amb una nova embarcació de salvament

L’empresa de serveis públics de Manacor (SAM), que ja s’encarrega des de fa uns anys de la gestió dels serveis de les platges del municipi, s’encarregarà a partir d’aquesta temporada també del salvament marítim. Un nou contracte que va entrar en vigor aquest primer de juny, amb un horari ampliat respecte l’any passat. Aquest hivern, la SAM ha actualitzat tots els plans de salvament de les platges del municipi.

El nou contracte està dividit en dos lots. Un de salvament i socorrisme, adjudicat per un import anual de 650.000 euros. I un segon de servei d’abalisament, adjudicat per un import anual de 50.000. El contracte incorpora a més millores significatives com l’augment del servei en tres hores diàries els mesos de maig i octubre a les platges de risc mitjà, i de dues hores al dia els mesos de maig i octubre a les platges de risc baix.

El mateix passarà entre els mesos de juny i setembre a les platges de risc mitjà (dues hores més), i a les de risc baix (una hora i mitja més al dia). Aquest increment del servei durant els mesos de maig i octubre respon a l’augment de presència de persones a les platges, derivat, segons expliquen des de l’Ajuntament, dels efectes del canvi climàtic.

Pel que fa als horaris del servei, les platges considerades de risc mitjà, és a dir: s’Illot, Porto Cristo, Cala Anguila, Cala Mendia, Estany d’en Mas, Cala Domingos Gran, Cala Domingos Petit, el de les embarcacions de vigilància dinàmica de les platges i el de les cales naturals serà de de 10 h a 17 h en temporada baixa, de 10 h a 19 h. a mitjan temporada i de 10 h a 19.30 h. els mesos de juliol i agost. Mentre que les platges de risc baix (Cala Antena i Cala Murada), en temporada baixa tendran servei de vigilància de 11 h a 17 h, a mitjan temporada de 10 h a 18 h. i en temporada alta de 10 h a 19.30 h.

“Durant el mes de maig, gràcies a aquesta ampliació d’horari, s’han realitzat diferents actuacions per part del servei de salvament i socorrisme, que han estat clau per salvar vides”, ha recordat el president de la SAM, Sebastià Llodrà; que ha presentat el nou servei acompanyat per la vicepresidenta, Joana Maria Llull; la delegada de Turisme, Júlia Acosta i el tècnic de la SAM, Antoni Febrer, a la platja de Cala Murada.

Abans el servei era el mateix a totes les platges, amb horaris de 12 h a 16 h els mesos de maig i octubre, d’11 h a 17 h de l’1 al 14 de juny i del 15 al 30 de setembre, d’11 h a 18 h del 15 al 30 de juny i de l’1 al 16 de setembre, i de 10 h a 19.30 h els mesos de juliol i agost.

Més vigilància dinàmica

El nou servei de salvament marítim ha afegit també una segona embarcació, amb un nou equip format per dues persones. Així es podran repartir la vigilància dinàmica, una a la costa nord de Manacor i l’altra a la sud. “Això permet reduir el temps de reacció per via aquàtica del servei de vigilància en cas d’emergència”.

Pel que fa al capital humà, en total hi ha 23 efectius actius cada dia a les platges del municipi Manacor. El nou contracte també millora les condicions i les eines de treball del servei de salvament, que inclouen nou material com ara pulsòmetres, tensiòmetres i flotadors compactes inflables en contacte amb l’aigua. Aquest nou contracte ha permès també l’actualització salarial d’acord amb el nou conveni col·lectiu.

Altres millores destacades del nou servei són una moto d’aigua com a recurs actiu i compartit entre les platges per poder actuar amb major efectivitat a les emergències que ho requereixin, jornades de difusió relacionades amb el servei de salvament, socorrisme i primers auxilis, dotació de fulletons informatius de primers auxilis i autoprotecció, i la realització d’una jornada de neteja de fons marins cada any de contracte en vigor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad