Més de 200 alumnes del Simó Ballester actuen a l’Auditori

L’Auditori de Manacor va acollir el passat 11 i 12 de juny la representació de la cantata L’Arbodissea i els Vents del Món a càrrec de tot l’alumnat de Primària del CEIPIEEM Simó Ballester.

A la primera representació, celebrada el 24 de maig a l’església del Convent de Manacor, també hi participà l’alumnat d’Infantil i de Primària. Aquest projecte ha comptat amb la participació de tots els alumnes de l’escola, des d’Infantil fins a sisè de Primària, sumant un total de 370 alumnes. Durant les representacions a l’Auditori, 120 alumnes formaven el cor, 30 l’orquestra i 50 professors van donar suport, reunint unes 200 persones damunt l’escenari, dirigits en la part musical per Antònia Bassa i per Montse Amer en la part teatral. L’alumnat del CEIPIEEM Simó Ballester ha treballat al llarg del curs en la preparació de la cantata L’Arbodissea i els Vents del Món.

Els infants de primer a sisè de Primària han conformat el cor, un grup d’alumnes de cinquè va fer d’actors i la resta d’alumnes d’aquest curs formava l’orquestra, acompanyats del professorat de música del centre. A la sessió del 24 de maig, els més petits del cicle d’educació Infantil també hi van participar cantant i fent coreografies i es va comptar amb la col·laboració dels alumnes d’Educació Infantil de la UIB i el compositor, Francesc Vicens.

Aquest projecte, que ha culminat en la representació de la Cantata en el final de curs del centre, ha suposat la implicació de tot el claustre de professors, alumnes i famílies, una experiència molt enriquidora que, a més d’unir la comunitat educativa, també ha demostrat el talent i la dedicació dels infants.

Sobre l’obra

L’Arbodissea i els Vents del Món és una cantata composta per l’escriptora Carme Cloquells, la mestra de música Cristina Llabrés i el musicòleg Francesc Vicens. L’obra fa parlar i cantar els elements de la natura en un viatge màgic que permet descobrir valuoses lliçons sobre la col·laboració i la importància de la preservació de l’entorn natural. El procés de preparació d’aquesta Cantata ha permès a l’equip docent treballar la consciència ecològica des d’una perspectiva artística i interdisciplinària. La música, rica en varietat i influències de diferents tradicions musicals, complementa la narrativa i ha oferit una experiència captivadora tant per als participants com per al públic.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad