El taronger de la discòrdia de Sa Bassa

Aquest cap de setmana, dos policies locals de Manacor i un regidor municipal van comparèixer a la terrassa del bar que l’Associació Cultural s’Agrícola té llogat a la plaça de Sa Bassa. Van demanar pel responsable i el van informar del mal estat en que es troba el taronger que fins ara estava davall el tendal vermell.

Acte seguit van donar la culpa a l’ombra continuada i la manca d’hores de sol que l’estructura de ferro i tela provoca sobre l’arbre i demanaren la retirada del tendal que queda per damunt el taronger. Una acció, l’administrativa, que arriba gairebé un any després del permís sol·licitat pel bar i concedit per l’Ajuntament, per poder situar-hi l’estructura de gairebé 12.000 euros, que ara queda ‘mutilada’.

Ara i en vistes que l’arbre no creix al ritme desitjat, el consistori ha decidit actuar. El mateix batle, Miquel Oliver, va parlar aquest dissabte amb el president de s’Agrícola, Llorenç Femenías, per aclarir què estava passant exactament.

Es tracta d’un arbre ja polèmic fins i tot abans de ser-hi. I és que quan es va col·locar l’armassó de la terrassa només hi havia el lloc i la terra d’un antic taronger. Un espai que l’Ajuntament ni reblia amb ciment ni resembrava amb un altre arbre… fins fa quasi un any.

Ara i a l’espera de com es soluciona el problema, el bar ha replegat la part del tendal que cau damunt el petit taronger perquè així li pegui el sol durant el dia i evitar més inspeccions. Des de l’Associació es demanen perquè el consistori sembra un arbre de creixement tan lent i que al final no farà ombra, funció substancial a una plaça pública.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad