L’art de confegir un poble cultural

La ‘Nit de l’Art km0’, la nova proposta cultural de l’ajuntament de Manacor ha reunit aquest dissabte a milers de persones pel centre de la ciutat, gaudint i aprenent de les diferents propostes que s’han posat a l’abast de les inquietuds dels passejants. L’art com a forma d’unir un discurs local, de quilòmetre zero, però obert a matissos heterogenis. Amb la promesa d’una experiència cultural immersiva, galeries, botigues, espais públics i edificis històrics s’han convertit en escenaris per gaudir de l’art en les seves diverses formes.

Amb 40 punts expositius per a més de 40 artistes locals de diferents estils i disciplines, l’esdeveniment ha comptat també amb una programació completa d’activitats complementàries. La jornada ha començat amb un taller de grafitti per a joves a càrrec de Sath i titulat ‘Pintam herois de Rondalla!’ a la plaça de Sant Jaume. Tot seguit, a les 18 h, la planta baixa de l’edifici municipal del carrer Major ha acollit la inauguració de l’exposició homenatge a Llorenç Ginard, amb obres de la col·lecció familiar.

Una hora més tard i fins les 20.30 h, la plaça de ses Verdures ha estat l’escenari de ‘Una casa de La Tagenta’, un espectacle itinerant que reflexiona sobre l’espai públic i la seva ocupació. A la mateixa hora, però a Sa Bassa, l’artista Biel Parreta ha recreat un taller de costura a l’espai públic, amb la participació de cosidores i la creació d’un brodat col·lectiu.

Micro obert

Una de les novetats destacades d’aquesta Nit de l’Art ha estat el denominat Micro Obert, un espai lliure per a tot aquell que ha volgut presentar el seus projectes no professionals de dansa, literatura, música, teatre, arts visuals, etc. a la cantonada del carrer d’en Bosch i el carrer del Mercadal. El mateix lloc on de 21 a 22 hores s’ha posat en marxa una conversa radiofònica, conduïda per Anna de la Salud, sobre el món de l’art i temes culturals.

Les famílies i els més petits han pogut gaudir del concert ‘Ara la Fada canta Grunge!’ a càrrec de La Fada Despistada, amb un repertori variat que inclou cançons infantils i versions de grups de Manacor. A les 19.30 h a la plaça Weyler, que dues hores més tard, ha estat lloc d’encontre pels amants del jazz, en un concert organitzat per s’Escat. Unes propostes musicals que s’han completat amb un recital operístic al pati de can Frau o amb la proposta de Joana Gomila i Laia Vallès, a la plaça de Sant Jaume i combinant música tradicional amb experimentació sonora.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad