Mor Luis Torreblanca, emblema històric del CE Manacor

Luis Torreblanca Ríos (Palà de Torroella, 1961) ha mort aquest dimarts al 62 anys víctima de problemes pulmonars que va arrossegar els darrers anys de la seva vida. Dotat d’una visió de joc privilegiada, ha estat sens dubte un dels millors migcampistes de la història centenària del CE Manacor, per no dir el més bo. Format a les categories inferiors del FC Barcelona, va arribar a ser proposat per jugar al primer equip blaugrana poca abans de l’arribada de Diego Armando Maradona, amb qui va coincidir en el partit d’inauguració del Miniestadi.

Les dues temporades de la seva primera etapa al club (1984-1985 i 1985-1986) foren disparts. Durant la primera començà de titular indiscutible a les aliencions de Company i ràpidament destacà pel seu estil tècnic i el seu toc elegants. Dia 7 de novembre, en una partit de copa contra el RCD Mallorca, que acabà amb un 0 a 1, el català patí una greu lesió, fractura de tibia i peroné. Fou al minut 40 de partit en una jugada fortuïta. Des del primer moment Luis se n’adonà de la gravetat de la lesió i al vestidor el pitjors presagis es confirmaren. Aquella mateix nit fou translladat a una clínica palmesana on fou operat pel prestigiós traumatòleg Onofre Alba.

D’aquests mesos Torreblanca encara en recordava les llargues jornades de recuperació els matins a Na Capellera amb Alberto Giràldez i les ganes de retornar al rectangle de joc per tal d’ajudar l’equip. Precisament per aquest fet va forçar la seva reaparició, motiu pel qual recaigué. Si bé al tram final del campionat sí que pogué disputar alguns minuts. Per altra banda la segona temporada, la 1985-1986 ja plenament recuperat, donà el seu millor fútbol i va disputar 34 partits, 27 de titular amb 6 gols.

El vetllador tendrà lloc demà entre les 16 i les 20 hores al tanatori d’Artà, on residia des de feia anys. Descansi en pau.

“PER QUÈ VOLEM MARADONA SI TENIM A TORREBLANCA”

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad