Manacor ampliarà la seva zona urbana amb 10.000 m2 de nou sol residencial

Manacor tendrà 10.000 nous metres quadrats de sol residencial. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns el creixement de la ciutat mitjançant la construcció d’una nova ronda que anirà des de la rotonda de la plaça Madrid fins a la que està situada a la via Palma, a l’alçada de l’hospital comarcal. Per això l’Ajuntament iniciarà el procés d’expropiació de 15 referències cadastrals fins ara situades a un sistema de sol rústic.

Es tractarà de la primera gran actuació urbana contemplada dins el primer quadrieni del Pla General aprovat definitivament ara fa poc més de dos anys. Serà una ronda d’aproximadament un quilòmetre de longitud, de 30 metres d’amplada i que implicarà la dotació de serveis municipals. A canvi del nou espai constructiu residencial, el consistori aconseguirà 21.500 metres quadrats de nova zona verda, un aparcament públic de 99 places i 7.000 metres quadrats més de terrenys per ampliar els actuals d’educació infantil i primària de Son Boga i el Molí den Xema.

Una nova clínica privada

Aquesta nova ronda també durà associada l’habilitació d’un poc més de 18.000 metres quadrats de sol sanitari privat just devora l’auditori municipal, el que possibilitarà idò la construcció d’una nova clínica a la ciutat, amb l’avantatge d’estar situada a pocs metres de l’hospital, ara en procés d’ampliació.

Durant el ple municipal, el PSOE va demanar a l’equip de govern sobre la possibilitat efectiva d’adquirir també el sistema general 4002, el que permetria incloure també el vial que va de la ronda a l’hipòdrom de Manacor, el que suposaria haver d’espropiar 3.000 metres quadrats més; cosa que l’Ajuntament, de moment, descarta.

“Hem de veure ara de quina disponibilitat pressupostària anam contant”, explica el batle manacorí, Miquel Oliver, que no descarta un conveni amb el Govern a l’hora d’assumir el cost que aquesta nova ronda suposarà per a les butxaques locals.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad