Manacor posa data a la manifestació contra la massificació turística

La Sala polivalent de na Camel·la, a Manacor, ha quedat petita per acollir la segona assemblea de la plataforma Menys Turisme, Més Vida, que ha servit entre moltes altres coses per gairebé decidir ja una data per a l’esperada manifestació contra la massificació a Mallorca: el dia 21 de juliol. Encara no es pot considerar una data totalment fixada, ja que segons han explicat diferents portaveus de la plataforma “volem implicar les altres illes, i necessitam consensuar una data que sigui la mateixa per a tots”, han dit.

Però de tots els dies que s’havien comentat, com per exemple el 28 de juliol, el 15 d’agost o el 27 de setembre (perquè és el dia mundial del turisme), hi ha hagut molta entesa entre els presents respecte de la primera, el 21 del mes que ve. Hi ha ganes de manifestar l’esgotament ciutadà per totes les afectacions que pateixen els illencs a causa de la massificació. De fet, entre les intervencions s’han sentit idees com “hem d’escenificar un veritable tsunami”, que reflecteixi el grau de frustració i descontentament de la ciutadania.

Xarxa local

Una de les propostes més ben rebudes ha estat la d’anar creant una xarxa municipal que treballi i aglutini continguts, propostes i que també organitzi les diferents accions. I és que Menys Turisme, Més Vida no vol limitar-se, ni prou fer-hi, a una manifestació, sinó que es preveuen diferents accions de protesta, algunes ‘sorpresa’, i també generar espais de reflexió i d’elaboració de propostes per “combatre” la situació actual.

El que sí que ha quedat clar durant la reunió d’aquest dijous a Manacor és que “hi ha una ràbia acumulada, una frustració”, que l’organització vol canalitzar primer en forma de protesta, però també paral·lelament treballar per elaborar una estratègia que aporti solucions que passen, lògicament, per decisions polítiques.

Durant tota la reunió ha quedat clar el grau de desencís dels assistents i de les organitzacions o col·lectius que representen, amb l’anunci de mesures per part del Govern actual i també la posada en marxa de la mesa del Govern per a la sostenibilitat, que va encetar el seu camí fa dues setmanes.

Els assistents han acordat que mantindran un calendari de trobades a escala insular, però han insistit en la importància dels grups de treball de proximitat, en àmbits principalment municipals, per fer créixer aquest ‘tsunami’, i sobretot per enriquir-lo amb visions diferents al voltant d’un problema complex com és el de la saturació i la massificació que pateixen les Illes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad