El gran expert en cinema Carlos Losilla visitarà Manacor

Sempre inquiet i a la recerca de noves formes d’escriure de cinema, Carlos Losilla (Barcelona, 1960), autor de llibres ja clàssics de l’assaig cinematogràfic com puguin ser “La invención de Hollywood o cómo olvidarse de una vez del cine clásico” (2005), “El sitio de Viena. Huellas de Fritz Lang” (2007), “Flujos de la melancolia. De la historia al relato del cine” (2012), “La invención de la modernitad o cómo acabar de una vez con la historia del cine” (2013), etc…, participarà en dues activitats incloses dins el cicle “ELS DARRERS MODERNS. Reminiscències del New Hollywood 1974-1980”, que està tenint lloc aquests mesos a Manacor i que ell mateix ha comissariat al voltant del cinema nord-americà dels anys 70, concretament dins l’onada de l’anomenat New Hollywood que va canviar per sempre més la història del cinema modern.
Aquest dijous 6, als Multicines Manacor, presentarà la pel·lícula “La conversación” (1974), projectada en 35 mm, una de les obres cabdals, més lliures i agosarades de Francis Ford Coppola protagonitzada per un genial Gene Hackman, que enguany celebra el 50 aniversari de la seva estrena. Després de la projecció, Losilla dialogarà amb el públic en un col·loqui obert on tothom que vulgui hi podrà participar. Conduirà la xerrada, Sebastià Sansó. L’activitat començarà a les 20.30 h i té un preu de 5 euros aportació general i 3 euros per als Amics de 39 escalons.
El divendres 7, a la Institució Pública Antoni Maria Alcover, Carlos Losilla oferirà la conferència “M’ESTÀS PARLANT A MI? El cinema dels anys 70: una aventura transatlàntica”, on parlarà de com aquell New Hollywood dels anys 70 no va sorgir per generació espontània. Coppola, Scorsese, De Palma, Cimino i tants altres, sentien una gran fascinació pel cinema clàssic del seu país, però també per les novetats que procedien dels nous cinemes europeus. De la unió d’aquells dos mons va sorgir un fenomen cinematogràfic absolutament transatlàntic que encara ens continua “parlant” avui dia a tots, com hagués volgut el Robert De Niro de Taxi Driver. La conferència començarà a les 20.00 h i és d’accés gratuït. Les invitacions es poden aconseguir a la web Enviu, l’agenda cultural online de l’Ajuntament de Manacor.
Les dues activitats estan organitzades pel Cinemaclub 39 escalons amb el suport de Colonya Caixa Pollença, Ajuntament de Manacor, Revista 07500, Aficine i la Institució Pública Antoni Maria Alcover.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad