Recreen per sorpresa el darrer concert dels Beatles des d’una oficina de Sa Bassa

La revista 07500 i l’empresa 24pm van unir forces aquest dissabte per oferir a Sa Bassa el mateix repertori que els quatre de Liverpool van tocar per acomiadar-se fa 55 anys.

El 30 de gener de 1969 el grup més famós del món pujava a la terrassa dels estudis Apple Corps, la discogràfica de la poma de la qual ells mateixos n’eren part responsable, i la seu de la qual estava situada en ple centre de Londres.

Feia més d’un any que els Beatles no passaven per un bon moment personal. La química entre ells s’havia enrarit, encara que artísticament tot seguís encaixant com el mecanisme d’un rellotge. La idea era acomiadar-se de les actuacions en directe i fer-ho per sorpresa. És per això que l’actuació dels quatre de Liverpool i el teclista Billy Preston, va quedar en la retina i la mística de la cultura pop. El concert va ser curt. Només 40 minuts i davant un públic que no podia creure el que veia i escoltava.

Aquest dissabte, 55 anys després, la revista manacorina 07500 i l’empresa de màrqueting digital 24pm van retre homenatge al grup i al mític concert, recreant el mateix repertori a la plaça de Sa Bassa, al centre de la ciutat, de franc i amb músics de renom: Jorra Santiago al baix com a Paul McCartney, Roger Pistola com a John Lennon, Àngel Ríos com a Ringo Starr, Llorenç Barceló com a Preston i Roger Moragues i Arnau Galmés com els George Harrison del grup.

A sa Bassa

Plantejat com una sorpresa durant les sessions de gravació del disc ‘Let it be’, el concert de la terrassa dels estudis Apple va aconseguir que molts londinencs que havien aturat per dinar, aviat es concentressin als carrers i terrasses veïnes per poder veure-ho de prop. El que va acabar per crear un petit desordre de trànsit i soroll que va obligar una intervenció policial.

El mateix va passar aquest cap de setmana a Manacor, encara que de manera més organitzada. Plantejat també com una sorpresa (la revista va anar difonent fotos de diferents terrasses del centre jugant a la confusió), finalment van ser les oficines de 24pm les que serviren d’escenari. Des de baix, des de la zona per als vianants de Sa Bassa, més de 500 persones van aixecar el coll per gaudir del que estaven veient. Una proposta original titulada ‘Get Back’, que va comptar també amb el suport de l’ajuntament de Manacor, que ho va incloure en el seu programa de Fires i Festes (encara que sense desvelar de què es tractava).

“Quan fa uns mesos la idea de retre homenatge al darrer concert dels Beatles anava prenent forma, no pensàvem que sortiria tan bé. Però és per il·lusions com aquesta que feim feina”, han comentat els seus responsables, sorpresos també per la resposta tan positiva que el concert ha tengut, tant en directe com a les xarxes. Com a cloenda, els sis integrants manacorins van baixar per integrar-se amb el públic, que no va dubtar en cantar amb ells tres cançons més: Two of us, Yellow Submarine i All you need is love.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad