Nou detinguts a Manacor per pressumpte tràfic de drogues amb el mètode ‘coca car’

Agents de la Policia Nacional a Manacor han procedit a la detenció de 9 persones, cinc homes i quatre dones, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues. Suposadament pertanyien a una organització vinculada a un conegut clan establert a la zona Llevant de Mallorca.

La investigació, que ha durat cinc mesos, ha estat dirigida pel Grup de Policia Judicial de la Policia Nacional a Manacor. Ha estat molt complexa, ja que els membres de l’organització empraven múltiples mesures de seguretat per evitar ser descoberts, mantenint una estructura molt hermètica. Els investigats utilitzaven cotxes de lloguer que canviaven cada tres setmanes i ocultaven els doblers en diferents zones de foravila de Manacor. Utilitzaven familiars per vigilar la zona de forma contínua en funcions de ‘aiguador’.

Ha cridat l’atenció dels investigadors el mètode d’ocultació utilitzat pels investigats, que amagaven la substància estupefaent en buits de parets seques de camins i cases de camp.

Mètode ‘coca car’ per a la distribució de la droga

Els agents van aconseguir localitzar dos punts de venda molt actius que treballaven amb el mètode de “coca car”, on acudien entre 4 i 5 vegades al dia per proveir-se des del domicili del principal investigat. Els consumidors s’adreçaven als punts de venda tant a peu com en vehicles.

Un dels investigats utilitzava la seva dona per vigilar. Recollia les paperines que ocultava a casa seva per després vendre-les. Aquesta persona ja havia estat detinguda anteriorment per vendes al detall, si bé va incrementar exponencialment les vendes arran de proveir-se de l’organització principal.

Operatiu policial

El passat divendres capvespre es va dur a terme la fase operativa per part de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de la Policia Nacional a Manacor, que va comptar amb el suport d’altres unitats de la mateixa comissaria, així com el suport d’unitats de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional a Illes Balears, amb la Unitat de Prevenció i Reacció i Guies Canins, així com de mitjans aeris.

Es van dur a terme tres registres domiciliaris a Manacor, i així es va aconseguir desmantellar els dos punts de venda, on s’han intervingut diferents substàncies estupefaents, cocaïna, marihuana i haixix, així com, telèfons d’alta gamma, diferents utensilis, diners en efectiu i diversos vehicles. S’han detingut 9 persones, cinc homes i quatre dones, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

En el moment de l’operatiu, el principal investigat va intentar amagar-se amb droga i doblers. Fou localitzat a l’exterior de casa seva; els agents el localitzaren finalment sobre una teulada i en un descampat adjacent hi trobaren doblers i paperines de cocaïna en dos necessers i un bossa de plàstic respectivament.

Denúncies anònimes per erradicar el tràfic de droga

La ciutadania pot col·laborar per erradicar qualsevol activitat delictiva relacionada amb el tràfic de drogues denunciant-ho de forma anònima a través del correu antidroga@policia.es o a través de la pàgina web www.policia.es on existeix un apartat específic per a això. També poden denunciar-ho directament contactant amb els Delegats de Participació Ciutadana o a través del 091.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad