Un art de quilòmetre zero pel conèixer el centre de Manacor

L’Ajuntament planteja la segona edició de la Nit de l’Art com a punt de trobada entre els artistes i els comerços de la zona peatonal com a espais expositius

Oferir una nova experiència cultural sense sortir del centre de la ciutat, tot intentant concentrar el nucli dur de l’art local passat i present, complementant-ho amb el comerç de la zona peatonal. De fet aquesta n’és enguany la clau: la implicació dels propietaris per cedir part dels seus espais i fer de la nit i la llum uns protagonistes més.

L’Ajuntament de Manacor ha anunciat avui la celebració de la Nit de l’Art Manacor Km. 0, que tindrà lloc el proper dissabte, 15 de juny i que reunirà una àmplia varietat d’artistes locals i espais expositius, transformant el centre de la ciutat en un mosaic de creativitat i expressió artística. El batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Cultura, Ferran Montero, acompanyats d’artistes i dels propietaris que participaran en l’esdeveniment.

La Nit de l’Art comptarà amb 40 punts expositius per a més de 40 artistes locals d’estils i disciplines diferents, sumats a una programació d’activitats paral·leles que s’aniran desgranant les properes setmanes. Des de galeries i botigues fins a espais públics i edificis històrics, cada lloc oferirà una oportunitat única per gaudir de l’art en les seves diverses formes. A continuació, es detallen els participants i espais destacats.

La Nit de l’Art de Manacor començarà a les 18:00 hores i oferirà als visitants una experiència cultural immersiva i diversa. Els espais comptaran amb activitats addicionals com performances en viu, tallers, espectacles itinerants, accions col·lectives, concerts per a tots els públics en diferents escenaris, intervencions d’art urbà i un espai radiofònic. La Nit de l’Art Manacor Km. 0 començarà amb una exposició dedicada a l’artista Llorenç Ginard a l’edifici municipal del carrer Major número 22.

“La intenció és apropar l’art creat per artistes manacorins o que tenen una relació amb Manacor al públic; d’aquí el lema”, ha explicat el delegat de Cultura, Ferran Montero. Amb aquesta intenció, s’han seleccionat mostradors de comerços i alguns espais interiors de fàcil accés, tot fent un itinerari pel centre de Manacor amb el mapa corresponent, establint així un diàleg entre les diferents obres i els autors, amb la pretensió de generar curiositat per l’art. “Cada un dels artistes ha pogut estar en contacte amb els propietaris dels comerços o espais particulars, el que fa que també hi hagi una interacció entre els artistes i els espais expositius”, ha afegit Montero, agraint a totes les persones que obriran ca seva o els seus locals el proper 15 de juny.

La primera Nit de l’Art va tenir lloc el 2022 a la barriada de Fartàritx i en l’edició d’enguany es trasllada al centre. La intenció de l’Ajuntament de Manacor és de consolidar aquest esdeveniment, que hores d’ara té un caràcter bianual.

 1. C. Major, 22 – Llorenç Ginard
 2. Món de llibres – Joan Lluís Clemens
 3. Can Lliro – Cati Cànoves
 4. Can Garanya – Llorenç Femenies
 5. 30 – Daniel Morales
 6. Jaume Pou: Assessoria d’Imatge – Maria Gironès
 7. Gsus Estilista – Jaume Alós
 8. Sapiens – Cati Gaià
 9. Leukids – Alba Barceló
 10. Can Manuel – Carme Fuster, Carlos Salvatierra, Joan Duran i Miquel Febrer
 11. Fotografia Bennàssar – Toni Mitjanit
 12. C. de l’Amistat, 9 – IES Mossèn Alcover
 13. C. Joan Lliteres, 6 – Miquel Veny
 14. C. Joan Lliteres, 6 – IES Manacor
 15. S’Agrícola – Planta baixa, Sitges Febrer
 16. S’Agrícola – Primer pis, Cas Mestre Coix
 17. S-Way – Nena Mestre
 18. Capritx – Rafel Perelló
 19. Pl. Weyler, 5a – Art Pastel
 20. Ca n’Antònia – Julio Huertas
 21. Sabates Riera – Julio Huertas
 22. Fòrum – Margalida Llull
 23. La Il·lustrada – Toni Galmés Martí
 24. Minimón – Toni Galmés Bennàssar
 25. Jaume Barceló. Estilistes – Neus Pastor
 26. Petit Comercial – Biel Parreta
 27. Esprit – Maria Huerga
 28. Can Damià – Maria Isabel Binimelis
 29. Fay – Guillem Sales
 30. Cereria Sa Bresca – Alejandro Blasi
 31. IB Inversiones – Claudia Rivero
 32. Sa Mesura – Claudia Rivero
 33. Can Fernando – Cati Bauzà i Claudia G. Zuccheli
 34. Lorda Concept Store – Lydia Hoffungsthal
 35. Plaça de ses Verdures – Carreró de l’Art de Porto Cristo: Clara Schley, Christiane Sternberg, Juan Torrello, Magdalena Gomila, Marcos Gittis, Toni Rigo, Joan T. Nadal Mas, Juan C. Núñez i Pipa Tabares
 36. Dietflash – Salvador Vadell
 37. Ca ses Cusses – Jesús Ballester
 38. Sabateria Manacor – Miquel Peñaranda
 39. Ma·art Espai creatiu – Antònia Blanes
 40. Ma·art Espai creatiu – Margalida Estelrich i Adrià Mayordomo
 41. Capella de la Caritat – Tomàs Barceló
 42. Casa Mallorca – Concept Store
 43. Sala Maus. Avda, Baix des Cos, 35 – Alice Oplatková
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad