Més de vint anys amb un Ajuntament que no defensa els seus camins públics

Ara que fa més de dues dècades que l’ajuntament de Manacor va aprovar per unanimitat el catàleg de camins i camades del terme municipal, i que l’accés a la Roca des Castellet està vetat de manera irregular sense que el consistori en faci res al respecte, la Plataforma Camins Públics i Oberts de Manacor ha tornat a alçar la veu per recordar que aquest és un patrimoni de tots, tan valuós que no s’entén que des de l’administració es deixi perdre sense cap tipus de lluita ni defensa. Reproduïm la carta que fa pocs dies han fet arribar al batle de Manacor, Miquel Oliver.

Carta al Sr. Batle de l’Ajuntament de Manacor

Benvolgut Sr. Batle, el 2001 l’Ajuntament de Manacor per unanimitat va aprovar el catàleg de camins i camades del municipi de Manacor, fa 23 anys, tot i aquesta aprovació la situació dels accessos i lliure circulació per aquests camins no només no ha millorat sinó que ha empitjorat en escreix, s’han continuat tancant camins i la resposta de l’Ajuntament, incomprensiblement!, ha estat nul·la. Suposam que no cal recordar-li que vostè com a màxim representant del municipi és el responsable de defensar els seus bens i entre ells els camins públics.

La gestió i defensa dels camins ha estat nefasta per part d’aquest consistori, governi qui governi en vint i un anys, gairebé l’única actuació que hi ha hagut ha estat la recuperació dels camins que creuen Es Fangar i no la va fer aquest Ajuntament, sinó que la va dur a terme la mobilització ciutadana a traves de la Plataforma de Camins Públics.

De camins que s’han tancat i que hem donat a conèixer a aquest ajuntament com el de sa Font Major tenen segurament una fàcil solució, sabem que els propietaris de la finca colin dant voldrien arribar a un acord però falta que vostè faci la feina que li correspon.

El 2001 també hi havia previst, ja que no se varen incloure el camins d’accés a les cales, un
posterior estudi per poder incloure aquests camins al catàleg, res se n’ha fet!!! , sinó el contrari, l’ajuntament devers el 2010 va tenir la brillant idea de utilitzar com a reclam publicitari la platja de Cala Varques, una cala amb el camí tancat, ara es un lloc massificat i de difícil accés!, tot i això la gent hi segueix anant i l’únic que ha fet aquest Ajuntament ha estat impedir aparcar al camí i traslladar el problema dins la carretera principal amb el perill que això comporta.

De cala Magraner la plataforma els va entrar un dossier a aquest ajuntament ple de documents que demostren que el camí es públic, res se n’ha fet!!! ara sabem que estan en perill els accessos de les cales verges amb un contenciós en marxa, perquè no posa l’Ajuntament fil a l’agulla i resol d’una vegada els accessos a les cales que fa 21 anys que estan pendents???

Ara ens hem proposat recuperar el camí des coll des Vent, que va de sa Cabana Vella fins a Son Cladera, mes popularment el camí de Sa Roca, aquests malgrat tota la documentació existent dins els arxius d’aquest ajuntament ni consta al catàleg aprovat el 2001, sa Roca des Castellet es un lloc emblemàtic per els ciutadans de Manacor!, qui no ha anat d’excursió a Sa Roca i a l’Oratori del cor de Jesús que es troba al seu costat?, vostè coneix cap oratori que si hagui d’anar volant perquè no disposa de camí?? vostè com a Macianer hi devia anar per Son Cladera, els del costat de Manacor hi anàvem pel costat de les pedreres, aquestes dues vessants s’uneixen just al peu de Sa Roca, (es coll des Vent), i aquest camí ES PUBLIC!!

En aquests moments hi ha altres ajuntaments que pareix que estan posant fil a l’agulla per resoldre els tancaments de camins, Artà n’és un exemple proper, no fa massa dies ha ordenat l’apertura de varis camins, el convidam a que prengui la mateixa iniciativa, no cal recordar-li que en altres moments el seu partit en va fer bandera de la defensa dels camins, el 2018 el Govern Balear va fer una llei de camins, es una eina mes de la que disposa, aprofiti-la! Per part nostra sap que en la defensa dels camins mos hi trobarem.

Atentament
Plataforma Camins Públics i Oberts

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad