Particulars denuncien la restauració de l’orgue del Convent davant el Consell

La institució insular estudiarà ara si les actuacions que es varen dur a terme són correctes

El Consell de Mallorca ha demanat un informe extern per avaluar la restauració de l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, inaugurat el 2022. La institució insular pren aquesta mesura davant diferents denúncies que han arribat a la direcció insular de Patrimoni i que posen en dubte la feina feta.

Diferents particulars han presentat documentació a través de la qual denuncien irregularitats en la restauració. Les veus més crítiques apunten que no s’han respectat els materials característics d’aquest monument i apunten a destrucció de patrimoni, entre altres qüestions.

Informes i memòries

Des de la comissió encarregada del projecte de restauració s’ha assegurat que la feina feta té tots els informes favorables i les memòries presentades i aprovades tant pel Consell de Mallorca com pel Bisbat. Cal recordar que la feina de rehabilitació artística va córrer a càrrec de la restauradora manacorina Maria del Mar Riera i la de l’orgue com a instrument pel mestre belga Wilfried Praet.

Cal destacar que la inversió del Consell de Mallorca en aquest orgue va ser de més de 300.000 euros, per la qual cosa, l’àrea a Patrimoni del Consell considera necessari avaluar les actuacions que es varen dur a terme entre 2018 i 2022 davant els dubtes.

D’aquesta manera, el Consell de Mallorca “externalitzarà un estudi per aclarir si la restauració s’ha fet correctament i si s’han respectat els materials tradicionals, ja que es tracta d’un instrument emblemàtic al municipi i que data d’abans del segle XVIII”, apunta la institució en un comunicat de premsa.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad