Manacor posarà ordre mediambiental a les autocaravanes

L’Ajuntament habilitarà una zona de buidatge d’aigües grises al polígon i tres petits espais més de pernocta a urbanitzacions allunyades de la primera línia

L’Ajuntament de Manacor ha començat a fer feina per trobar “alternatives serioses i amb motivacions mediambientals” al problema que avui en dia planteja en nou turisme de caravanes, autocaravanes i campers a tota l’illa. El batle Miquel Oliver ha anunciat que ja es fa feina administrativa i jurídica perquè distintes zones del municipi es puguin destinar a l’eliminació d’aigües brutes, l’abastiment d’aigua potable o la pernocta.

L’Ajuntament, però, no vol que les primeres línies de la costa manacorines es converteixin en espais improvitzats d’aparcament de càmpers com fins fa uns mesos passava al nucli de Cala Murada, prop de la frontera amb el municipi de Felanitx, on després d’una serie de reunions amb els propis interessats, la Policia Local i l’associació de caravanistes es va trobar una solució consensuada per continuar sent-hi, però limitant l’alçada dels vehicles que podien estacionar a la primera línia.

Pel que fa a les aigües grises, està previst que el consistori habiliti un lloc especial al polígon industrial i de serveis de Manacor “amb un buidatge vigilat”, mentre que per quedar aparcats i dormir es plantegen diferents espais en urbanitzacions amb poca afluència com Tropicana (Cales de Mallorca) o a un carrer sense sortida que acaba en un plaça sense consolidar a Cala Domingos. “Evidentment no seran zones per atreure turisme sinó que consideram que hem de donar solucions a un tipus de turisme que hi és i cal regular”, explica Oliver.

Per això, per posar-hi ordre, ja es preveu que els aparcaments de caravanes segueixin un reglament específic encara per tancar, però que entre d’altres coses estipularà un temps màxim no per damunt de les 48 hores, o un tiquet que especifiqui de quins vehicles es tracta.

La polèmica

El tema ve derivat de la moció que fa una setmana el grup local de Vox va presentar al ple municipal de maig i que finalment fou rebutjada. Al text llegit pel seu portaveu, Esteve Sureda, es volia diferenciar entre “les que són vivendes que omplen les voreres del poble, que són de gent que han d’anar a Serveis Socials, o les de turisme de qualitat”. “Hi ha pocs llocs autoritzats a Mallorca, el que crea un risc sanitari i mediambiental”, pel que demanaven que l’Ajuntament desenvolupés árees per a l’acampada d’aquests vehicles “a llocs de l’illa que no tenen la sort que els arribi el turisme de masses”.

“Quines són aquestes zones que no estan massificades segons vostè?” va respondre el batle Oliver, alhora regidor municipal d’Urbanisme. Una crítica que va continuar: “I com sabem qui és qui viu a la caravana o qui la fa servir com a vehicle turístic?”. “Vostès no volen que molestin i després volen afavorir la massificació de més zones com si no bastés. Hem d’anar en compte perquè no provoqui un efecte cridada encara més gran”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad