Troben 12 treballadors irregulars en una obra de Porto Cristo

Desplegament policial conjunt: desarticulada xarxa d’explotació laboral a un establiment d’hostaleria

Agents de la comissaria de la Policia Nacional de Manacor, en col·laboració amb la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social, a més del suport de la Policia Local, van dur a terme el passat 25 de març un important dispositiu amb l’objectiu d’inspeccionar les obres d’un establiment hoteler a Porto Cristo.

Aquest operatiu, en el qual van participar més de vint agents policials i Inspecció de Treball, tenia com a missió comprovar les possibles irregularitats en la contractació de treballadors que poguessin ser d’origen estranger en situació irregular a Espanya, i per tant, treballant sense contracte i/o explotats laboralment.

Concretament en aquesta ocasió, la informació facilitada dies abans per una patrulla de la Policia Local, la qual durant la realització d’un servei rutinari a prop de l’establiment, va observar actituds sospitoses en diversos treballadors, fou determinant per comunicar-ho al Subgrup d’Estrangeria de la Nacional, que va iniciar les gestions per a la comprovació de suposades irregularitats, i va informar igualment a la Inspecció de Treball.

A causa de les dimensions de l’obra, es va dissenyar un operatiu per a poder inspeccionar totes les seves dependències i localitzar les persones que hi estaven treballant, a fi que cap d’ells pogués escapar per evitar el control policial i comprovar la seva situació legal i laboral a Espanya. Per tant, de forma simultània, els agents es van situar a les entrades i al llarg del perímetre de l’hotel, per després anar revisant totes i cadascuna de les estances de forma ordenada.

Amagats en armaris

Un cop els treballadors van detectar la presència de la Policia, diversos d’ells van sortir corrent per la zona de la piscina per botar la tanca exterior, però en veure que hi havia Policies a la zona, van optar per amagar-se en diversos racons de l’interior de l’hotel, arribant a fer-ho dins dels armaris de les habitacions, en buits dels soterranis o entre les antenes de l’hotel a la teulada.

Finalment, després d’una minuciosa inspecció, es va aconseguir localitzar 60 treballadors que pertanyien a diferents empreses subcontratades per l’hotel. Es va comprovar que en les obres hi estaven treballant 12 operaris en situació irregular a Espanya, i que no disposaven de cap permís per treballar legalment. Així mateix, es van detectar diversos treballadors als quals no se’ls havia donat d’alta a la Seguretat Social i que treballaven sense contracte o presentaven altres irregularitats laborals.

Com a conseqüència d’aquesta intervenció i de l’estudi preliminar de les dades obtingudes, es preveu que Inspecció de Treball de la Seguretat Social imposi fortes sancions a les empreses per a les quals estaven treballant irregularment, d’aproximadament 150.000 euros, sense descartar la possible comissió d’algun delicte contra el dret dels treballadors per part d’algun dels titulars de les empreses implicades.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad