Els militants de Més-Esquerra diuen ‘no’ a pactar amb el PSOE a Manacor

Les negociacions reactivades fa unes setmanes per assolir un pacte de govern a Manacor entre Més-Esquerra i el PSOE ha entrat novament en via morta. La assemblea de militants duta a terme el passat divendres a la seu del partit ecosobiranista a la capital de Llevant va acordar que, tot i que l’equip de govern municipal (en minoria de 7 regidors de Més-Esquerra i 2 d’AIPC) pot continuar parlant amb els socialistes, els acords no podran supeditar-se tan sols al repartiment de càrrecs, sinó que hauran de basar-se en enteniments programàtics comuns.

Fonts properes al partit que dirigeix Miquel Oliver afirmen que l’acord “està en aquests moments més lluny que mai a conseqüència de l’actitud socialista”, que fa uns dies va donar un ultimatum a l’executiva local de Més-Esquerra a fi de resoldre, d’una vegada per totes, l’acord de governabilitat, i poder aconseguir que les esquerres tornin governar l’Ajuntament amb majoria de 13 regidors i deixar d’estar supeditats a acords puntuals amb l’oposició.

Les negociacions socialistes, autoritzades per l’expresidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i duites a termes per l’exbatle de Marratxí Miquel Cabot com a mediador, s’havien duit en secret fins que determinats mitjans locals, entre els quals aquesta revista, tregueren a la llum l’apropament de postures entre ambdues parts i el repartiment d’àrees (que no incloia la batlia) feta pública fa unes setmanes. Això i la decisió per assentiment de l’assemblea local de Més-Esquerra, ha acabat de refredar unes reunions que ja perfilaven la reedició del pacte de la passada legislatura.

Fa només un mes i mig els socialistes van estar molt a prop d’aconseguir un acord similar al de la passada legislatura, començant per la líder del PSOE local, Núria Hinojosa, que tornaria a ser tinenta de batle i aconseguiria la potent regidoria d’Urbanisme. I seguint pels altres tres regidors socialistes, Artur Aguiló, Llorenç Mesquida i Maria Antònia Truyols.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad