“Porto Cristo està brut, falten controls i fa quatre anys que no tenim punt verd”

L’Associació de Veïns de Porto Cristo ha tornat a denunciar l’estat de brutícia i deixadesa en que es troba el poble. “Respecte a la neteja, recollida de fems, de voluminosos… és certament veritat que no funciona o deixa molt que desitjar. Això està en boca de la ciutadania. També és ben cert que no hi ha controls, ni inspeccions i així l’empresa adjudicatària del servei fa el que vol i el servei és molt deficitari”.

Segons l’associació, només cal caminar pels carrers del poble per comprovar-ho. “També és ben cert que hi ha molt de veïnat incívic que fa el que vol. La realitat és un poble brut, deixat, amb residus abandonats a molts punts ‘negres’, bosses abandonades a qualsevol banda, etc. En el cas de Porto Cristo fa quatre anys es va tancar el punt verd i això es nota de manera clara”.

“És cert que l’Ajuntament ens ha adjudicat un dia de recollida de voluminosos, en què només pots treure tres trastos i a vegades et donen dia per dues setmanes. Així no anam ni podem funcionar. Quants anys fa que no s’ha posat una paperera? Quan es va realitzar la darrera campanya informativa? I som més de 10.000 persones empadronades”.

És per això que els veïnats han redactat una sèrie de propostes “per tal de millorar el servei, a part de denunciar que no funciona”:

1. Cal augmentar la recollida de voluminosos a més dies. Sense punt verd no es possible ni un dia més.
2. Un poble sense “punt verd”, la deixalleria mòbil només funciona un matí i un horabaixa 3 hores.
3. Cal aprofitar tots els recursos humans de que es disposa. Les “granadores o granadors”, que van a peu “caldria que fessis fotos, localitzar i avisar l’empresa de totes les incidències”, per exemple matalassos, excusats o wc, mobles, etc abandonats en qualsevol lloc.
4. El servei de recollida porta a porta, quan un veïnat treu bosses que no toquen, els hi aferren una ferratina, no la recullen i esperen el dia que toca. Així passen dies amb bosses tirades, brutor, sensació d’abandonament. Cal trobar-hi una solució.
5. Quan es fan nets els contenidors? Quan toca per contracte? La majoria tenen brutor de molts de mesos.
6. Respecte a la neteja viària, en màquina o a peu cal exigir que es compleixi el contracte.
Meam si aconseguim millorar i tenir un poble més net.
7. Disposar d’un Punt Verd, encara que sigui provisional és que urgent. Imprescindible i passa d’hora
8. Caldria pensar en posar “càmeres de vigilància” als “punts negres” que estan ben identificats. Res a dir de les càmeres posades a la zona ZPR, però Porto Cristo existeix i té necessitats.
9. Posar multes contundents als incívics. S’han d’acabar les contemplacions.
10. Fem una crida a tots els veïnats perquè denunciïn les conductes incíviques i el mal servei de l’empresa concessionària

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad