Planissi i Fuster presenten amb èxit el seu nou còmic a s’Agrícola

Sota el títol ‘Santanyí. Una preqüela de l’Imperi Mallorquí’ (El Gall Editor) es va presentar aquest dijous a l’Associació Cultural s’Agrícola el darrer llibre dels manacorins Toni Planissi i Xisco Fuster, una peculiar història il·lustrada de Mallorca des de els primers pobladors fins a l’arribada de Jaume I i la conquesta catalana. En la presentació, conduïda pel periodista Sebastià Sansó, els autors van recordar els origens de la idea, sorgida de la troballa d’un manuscrit satíric del segle XIX a un sòtil de Es Llombards, i com . a partir d’aquí, n’han fet una adaptació tan particular com fantàstica.

La sala d’actes de l’Agrícola es va omplir per escoltar la parella d’autors, que ja tenen dues obres d’un format similiar i que ja foren uns èxits de vendes; dues joies del còmic mallorquí contemporani com són Els darrers dies de l’Imperi Mallorquí (2014) i Un infern a Mallorca (2018). Reflexions sobre el present del còmic en català, els referents dins el món de l’humor i la il·lustració o les expressions o flestomies recuperades al text, van omplir de rialles els 45 minuts llargs que durà l’acte de presentació.

“Ens van demanar adaptar-la, la qual cosa fou un honor que no podíem deixar passar. Vàrem començar escrivint un guió, a muntar una estructura fins que n’ha sortit ‘això’ que ja està a punt de sortir a la venda”, afegeix Planissi. “Llorenç Bonet i Miquel Clar, que així es deien els autors (que firmaren el manuscrit sota els pseudònims Zolerno Boten de l’Arc i Gumeli Carvilla), eren dos personatges ben particulars que ja havien escrit un altre llibre relatant una volta a Mallorca en llaüt, per exemple”.

Al final de l’acte Planissi i Fuster van signar nombrosos exemplars del darrer còmic i de l’anterior, ‘Un infern a Mallorca’ inclòs en el mateix preu en deferència als assistents. A partir d’ara qui vulgui adquirir un exemplar de ‘Santanyí. Una preqüela de l’Imperi Mallorquí’ haurà d’anar a Sin Còmics, al final del carrer d’Artà de Manacor.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad