L’acord entre el PSOE i Més-Esquerra a Manacor està més a prop que mai

Les converses entre el PSOE i Més-Esquerra a fi d’aconseguir pactar i formar novament un equip de govern en majoria a Manacor, estan més avançades que mai. Fa setmanes que socialistes i sobiranistes es van reunint per intentar reeditar el pacte de la passada legislatura (que quedaria igual només canviant Podem pels portenys d’AIPC), i així fer que els 9 regidors actuals es converteixin en 13 amb els quatre edils del PSOE i poder repartir les feines.

I això a pesar de les males relacions personals que hi ha entre el batle manacorí, Miquel Oliver, i la portaveu socialista, Núria Hinojosa des de fa temps, i de les veus contràries (sobretot dins la junta de Més-Esquerra) a l’entesa entre ambdós partits. De fet i precisament per aquest motiu, les negociacions per part del PSOE són conduïdes per l’exbatle de Marratxí i vicesecretari general de Mallorca, Miquel Cabot, i no per la junta local del partit. El matís és que ara sembla que la manca de confiança expressada per Oliver a principi de legislatura per no tornar a pactar amb Hinojosa, haurien passat a un segon pla per un interès comú. Fonts del PSOE reconeixen que “de converses sempre n’hi ha hagut durant aquests mesos. Quan ells vulguin entrarem. Sempre hem estat oberts a entrar a l’equip de govern si es dóna el clima entre tots els grups”.

Segons les informacions recollides per aquesta revista, els socialistes estarien molt a prop d’aconseguir un acord molt similar al de la passada legislatura, començant per Hinojosa, que tornaria a ser tinenta de batlia i aconseguiria la potent regidoria d’Urbanisme. Curiosament i segons les parts, les distintes notícies al respecte sorgides a mitjans locals, haurien retardat el pacte que sense aquestes filtracions “ja estaria fet”.

Aquest cop, però, no s’hauria tractat el tema d’una batlia compartida entre els dos partits i els socialistes, per tant, formarien part de l’equip però integrats en distintes regidories. I és que la bona predisposició del PSOE de Manacor i les grans dificultats reconegudes per determinats regidors de Més-Esquerra per tirar endavant amb les diferents responsabilitats del dia a dia del govern local, haurien abocat a l’apropament de les postures.

Per la seva banda el Partit Popular de Manacor, el tercer protagonista d’aquesta història i principal partit a l’oposició, és conscient de les negociacions. El PP seria el gran perjudicat del nou pacte, ja que no podria tendria poder de pressió per aconseguir girar determinades polítiques de Més-Esquerra/AIPC en no tenir el vots suficients.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad