L’Institut de Musicologia Pau Villalonga organitza les II Jornades i un homenatge al pianista Joan Moll

Bàrbara Duran

L’Institut de Musicologia Pau Villalonga organitza les seves II Jornades a la Partituroteca de la UIB, a l’edifici de Sa Riera dissabte 23 de març de les 9.30 a les 12.30.

La presentació correrà a càrrec de Núria Cunillera, directora dels cors UIB, i el president de l’IMPV.
L’acte central de la Jornada és un reconeixement i homenatge a la figura del pianista Joan Moll i Marquès que ens va deixar fa uns mesos. Per aquest motiu, es dedicarà una taula rodona al voltant del piano contemporani, amb un grup de pianistes experts en interpretació però també en pedagogia del piano: M. Victòria Cortès, Albert Díaz, Neus Estarelles, Damià Llopis i Tomeu Moll Mas.

A les 12 es presentarà el volum de les I Jornades, coordinat per Bàrbara Duran i Joan Antoni Ballester.
Aquest és el primer reconeixement institucional a un músic que va fer molt per difondre els compositors de les Illes. Les seves investigacions foren fonamentals per donar a conèixer les figures de Baltasar Samper, Miquel Capllonch, Torrandell i tants d’altres.

Els seus enregistramenta de música mallorquina i gallega per a piano són uns referents que exemplifiquen un nacionalisme musical poc conegut. A la vegada, estudià i gravà en profunditat l’obra que Frederic Chopin va compondre a Mallorca. Molts de pianistes i professors de piano de les Illes es formaren amb ell, que a la vegada havia estudiat amb el gran pianista Claudio Arrau.

Fill de Francesc de B. Moll i Aina Moll, va mediar també en la compra de material de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya per la biblioteca Bartomeu March, molt conscient del valor musical i lingüístic d’aquests quaderns recollits per Baltasar Samper. Fou pioner en l’estudi d’aquest músic, molt reconegut ara, i crear tot un seguit de concerts-tallers per a entendre la música. La seva contribució a la cultura musical de les Illes és indiscutible.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad