L’artista manacorina Catalina Julve se’n va a Portugal per una residència en arts visuals

Portugal acull l’artista Catalina Julve en una residència de creació, experimentació i investigació en arts visuals

L’artista Catalina Julve Jaume (Manacor, 1972) ha iniciat una residència artística en el marc del projecte Cortex Frontal / A Raia. Aquesta estada té com a objectiu la creació, experimentació i investigació en arts visuals, dirigida a artistes portuguesos i espanyols, amb la intenció de generar un espai de diàleg transfronterer.

Julve va ser seleccionada en la convocatòria del 2024 i va iniciar la seva residència a les instal·lacions de Córtex Frontal (Arraiolos) el passat 11 de març. Durant aquest període, durarà a terme la seva investigació i experimentació artística fins al proper 7 d’abril. Aquest procés culminarà amb una exposició col·lectiva el proper mes de juny a la galeria Plato, situada a la ciutat portuguesa d’Évora.

“L’estada a Córtex Frontal és una oportunitat magnífica per afavorir la meva projecció a l’exterior i desenvolupar un projecte des d’un altre punt de vista. Sortir del teu taller habitual et canvia la mirada i aquesta rotació es manifesta d’alguna manera en la teva obra”, afirma l’artista.

A més, Julve destaca que “el paisatge de l’Alentejo és molt inspirador. Els espais, i en especial el jardí de la residència, faciliten la connexió i l’aïllament necessaris per emprendre un nou projecte amb la novetat que aporta a la rutina creativa. Estic treballant en un políptic de 24 teles de 40 x 30 cm que té com a punt de partida el paisatge, a través de la poesia visual amb referents pictòrics que van des d’El Bosco a R.B. Kitaj o Edward Hopper”.

Durant aquesta estada de quatre setmanes a Portugal, l’artista desenvoluparà el seu projecte artístic individual, al costat d’altres artistes seleccionats de diferents disciplines, fomentant així l’intercanvi d’experiències.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad