Castel Sant’Elia es converteix en el primer municipi agermanat amb Manacor

El municipi italià de Castel Sant’Elia és ja oficialment el primer en la història en quedar agermanat amb Manacor. El petit poble de poc més de 2.500 habitants, situat a la província de Viterbo, a la regió central del Lazio, ha rebut amb felicitat l’aprovació unànime de la proposta per part de tots els grups de l’Ajuntament durant el darrer ple ordinari de març.

“Això dóna resposta a una voluntat de cooperació cultural, social i artística que esperem que continui”, diu el batle de Manacor, Miquel Oliver, que recorda que fa més d’un any les relacions van fructificar en una col·laboració per la qual el grup infantil de ball dels Moretons, així com una representació de l’Associació Cultural de Sant Domingo, van viatjar fins al Vaticà per actuar davant el papa Francesc, amb una agrupació musical procedent precisament de Castal Sant’Elia. “Ens consta que allà hi ha interès per les Rondalles i la figura d’Antònia Maria Alcover”, afegeix el batle.

Així mateix el mes de març de l’any passat, Toni Oliver i Xisco Rosselló, en representació de l’associacio cultural Sant Domingo, van viatjar a Itàlia per impartir unes conferències a l’institut Midossi Cività Castellana de Nepi, sobre la cultura manacorina i la figura de Mossèn Alcover.

Aprofitant aquesta visita també es va dur a terme un acte institucional a l’ajuntament de Castel Sant’Elia, amb la presència telemàtica del batle Miquel Oliver, on es va signar un conveni entre els respectius municipis per realitzar una serie de col·laboracións i intercanvis culturals per arribar a un agermanament entre els dos pobles, que ara finalment s’ha produit.

Fa dos anys

Tot va començar el mes de maig de 2022 amb la visita a Manacor del musicòleg italià Salvatore di Russo per fer un estudi sobre els Moretons de Manacor. A l’octubre el grup manacorí va ballar davant el Papa Francesc amb l’acompanyament de la banda de Castel Sant’Elia d’on Salvatore és el director.

Els italians ja han penjat un comunicat d’agraïment a les seves xarxes socials: “L’administració municipal es complau a comunicar que l’Ajuntament de Manacor va aprovar, en ple, la proposta d’agermanar-se amb el Municipi de Castel Sant’Elia. Aquest acte marca un viatge d’amistat que va començar fa aproximadament dos anys, durant el qual les nostres comunitats han compartit diversos moments importants per ambdues ciutats. Seguirem treballant perquè, en un futur pròxim, les relacions entre Manacor i Castel Sant’Elia puguin intensificar-se mitjançant la implicació, en particular, de les noves generacions”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad