La Fira de les Dones activa el centre de Manacor de cultura i reivindicació

El cap de setmana feminista ha començat amb tallers, projeccions i concerts en una jornada molt animada i amb resposta de públic

Quan una ciutat assumeix amb responsabilitat un símbol de pertinença, les coses solen sortir bé. I més quan el repte és tan potent com la reivindicació anual que deixa. Un llegat que es construeix cada dia de l’any. El centre de Manacor acull aquest dissabte (i ho farà també demà diumenge) la IV Fira de les Dones, als voltants del Claustre de Sant Vicenç Ferrer. Una gran varietat de paradetes artesanals i exposicions col·lectives s’han combinat aquest dematí amb activitats infantils, un dinar popular a la plaça Font i Roig, música en viu i intervencions artístiques en llocs emblemàtics com l’antic Cinema Goya.

Des de les 10 del matí fins a les 6 de l’horabaixa, el claustre és l’epicentre de la creativitat i el feminisme a la ciutat, oferint propostes per a tots els públics en diferents disciplines. Estès a altres espais del centre de Manacor, la jornada ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats ciutadanes, amb un espai especial dedicat a la memòria d’Antònia Matamalas Prohens, figura destacada del moviment feminista illenc i recentment finada.

La jornada inaugural, presidida per l’actuació de Toni Nito Creus, ha començat a les onze del matí, quan s’han pogut activar els tallers de manualitats, sessions de contacontes, teatre infantil i altres activitats interactives com Posar Llum, una experiència de cianotípia, i Jardineria de guerrilla, per aprendre a crear paper plantable. També s’ha duit a terme un taller sobre estereotips masclistes titulat “Les xarxes socials com a viver de cadells nazis”.

Per als amants de la literatura, es s’ha presentat el llibre Filosofia salvatge, de l’autora Xisca Homar. A més de poder visitar diverses exposicions d’art i projectes educatius, com Florir de Núria Sánchez, i Amb ulls de dona, a càrrec de l’Escola Oficial d’Idiomes de Manacor. Al cinema Goya ha tengut lloc la performance de l’artista santjoanera Lluïsa Febrer, Lesbianes Veganes, abans de la projecció de la pel·lícula Creatura, d’Elena Martín.

La primera de les dues jornades del cap de setmana ha tengut el seu punt àlgid amb un dinar comunitari a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, seguit d’una sessió de quina musical animada per Toni Nito Creus. El capvespre, els assistents podran gaudir dels concerts de Sweet Poo Smell, PD Barrera i Corada Mixtape.

Les activitats continuaran aquest diumenge 17 de març amb l’espectacle de cafè-teatre titulat Perla, música clàssica composta exclusivament per dones i la inauguració del mural Referents a la plaça del Sol i la Lluna de Porto Cristo, en record d’Antònia Matamalas. Paral·lelament, es podran visitar diverses exposicions artístiques, incloent una de col·lectiva al Cinema Goya i altres mostres individuals i en grup a l’espai Maart.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad